2013. április 30.

Ugyan vannak pozitív és negatív élményeim egyaránt, de azt hiszem a tanulság, amit végérvényesen levontam az Iron Man 3 után, hogy bizony mindenféle várakozással ellentétben itt bizony nem Shane Black volt a legjobb választás a rendezői szerepre.


Megérkezett az utolsó előzetese a Halálos Iramban hatodik részének. Május 23 a hazai dátum, remélem mindenki felírta, mert brutális élménynek nézünk elébe.

A Wonderconra szánt előzetes, amely végül a neten landolt. Már nem kell sokat várni a filmre, július 11-én itthon is bedübörög a Tűzgyűrű.

Nincs mese, a zsiráf is kapott egy külön karakterposztert a Másnaposok 3-hoz.


Mondja Spidey Electrónak.


2013. április 29.

Ilyen szűrők, ilyen atmoszféra, és mégis: a Welcome to the Punch esetében a szereplők olyan távol állnak a nézőtől, mint ide Jeruzsálem. Egyszerűen képtelenek vagyunk izgulni azért, hogy James McAvoy kézre kerítse Mark Strongot, akivel már évek óta macska-egér játékot játszanak. Teljesen felszínes darab, amelyet csak a szereplők dobnak fel valamennyire, na meg azért nincs túl sok üresjárat, így a másfél óra nem okoz különösebb gondot, de tény, hogy ilyen két... miket beszélek, egydimenziós karaktereket ritkán látni filmvásznon. Sajnos többet nem tudok hozzáfűzni: simán kihagyható darab. 5/10.


Idén érkezik James Franco ezen rendezése, amelyben egy család tér vissza a kisvárosba édesanyjuk temetésére. A drámában feltűnik Francón kívül Danny McBride, Logan Marshall-Green, Richard Jenkins, Tim Blake Nelson és Ahna O'Reilly is. A forgatókönyvet is James írta, méghozzá William Faulkner regénye alapján.


Andrew Adamson (Shrek) drámája, Lloyd Jones regénye alapján amelyben Hugh Laurie egy tanárt alakít egy trópusi szigeten, aki rendszerint Dickens - Szép remények című regényéből olvas fel diákjainak. A szigeten zavargások törnek ki, a legtöbb fehér ember elmenekül. Laurie egyik diákjának azonban a regény egyik főszereplője, Pip életre kel.

Lévén, hogy így a premier közeledtével egyre jobban belehúznak a marketingbe, még három poszterrel lettünk gazdagabbak, into the darkness.



Magyar kézből: Hatvani Balázs úgy döntött, minden erejével azon lesz, hogy a magyar filmgyártást megváltoztatja. Ennek eredménye lenne ez a nemzetközi produkció, a Gingerclown, amelyben nem kisebb nevek adják hangjukat, mint Lance Henriksen, Robert Englund, vagy épp Tim Curry.

Horrorfilmről van szó, amely egy vidámparkban játszódik. Az előzetes kissé tv-film hangulatot sugall, de mindenképp érdekesnek tűnik. A filmet amúgy a Budapesti Vidámparkban forgatták.




Hamarosan új előzetes, amit ezzel a promóciós képpel próbálnak beharangozni. Tatum a terroristák ellen a Fehér Házban, koszos trikóban.


Mary-Louise Parker is kapott egy posztert a RED 2-höz, hiszen ő is visszatér a folytatásban.


Rögtön egy új képkockával indítjuk a hetet a Man of Steel-ből.


2013. április 27.

A 2013-as blockbuster szezonról egy fasza kis videó.

Konkrétan az Iron Man 3. vörös szőnyegén kapták el a rendező urat egy pár mondat erejéig, aztán az Avengers 2. kapcsán nyilatkozott. Az a helyzet, hogy kész a forgatókönyv első vázlata.

Ezen kívül az sem kizárt, hogy Scarlet Witch és Quicksilver is felbukkannak a folytatásban.

Lehet-e filmet csinálni arról, hogy a világtól távol eső utakra a két főhős jelzővonalakat fessen? David Gordon Green majd megmutatja. Paul Rudd és Emile Hirsch a nyarat azzal tölti, hogy a nagyvárost maguk mögött hagyva az elhagyatott utakat vonalakkal lássák el.




A népszerű videójáték alapján egy filmet kapunk a Ratchet and Clank-ből, amelyet 2015-re ígérnek. Addig is itt egy előzetes, hogy lássuk, mire számítsunk.

Megérkezett a RED folytatás második előzetese, amelyben a régi arcok újra összeállnak. Ránézésre olyan lesz, mint az első: akciódús, humoros, Malkovich is hozza a formáját, Hopkins pedig lehet, hogy lenyomja még őt is lazaságban?

Lezárult a Fantasmania Online Játékbolt jóvoltából közzétett G.I. Joe Nyereményjáték, lássuk hát a szerencsés nyerteseket.

Lénárd László - GI Joe figura
Duma Norbert - GI Joe figura
Wolf Gábor - 2 db mozijegy a Pólus Filmszínházba.


A helyes válaszok pedig:

"Sorolj fel legalább 3 (vagy több) G.I. Joe tagot a Megtorlásból!
"Duke, Roadblock, Lady Jaye, Snake Eyes, General Joe Colton
"Sorolj fel legalább 3 karaktert a Kobrák oldaláról a G.I. Joe Megtorlásból!"
Storm Shadow, Zartan, Firefly, Cobra Commander, Destro (igen passzív állapotban)
"Mivel foglalkozik / foglalkozott Dwayne Johnson a színészkedésen kívül?"
A WWE (félig visszavonult) pankrátora.

Gratulálunk a nyerteseknek!




2013. április 26.

Nincsenek szavak, ez a poszter úgy, ahogy van, profi. Így kell elmenekülni a világ gondjai elől.


A teaser után most egy komplett előzetessel érkezett Zal Batmanglij rendezése. A The East nevű mozgalom olyan fegyverekkel csap le a nagyvállalatra, amelyet maga az adott cég készített. Hősünk pedig ebbe a csoportba épül be.

Immáron a sokadik előzetessel bővült a Szörny Rt. előzményfilm marketingje. A két sikolygyűjtő-bajnok egyetemi éveire, illetve barátságuk kezdetére fókuszálunk.

A Ken Jeong által alakított milliomos látható Michael Bay új filmjének egyik rövid részletében. Itthon Izomagyak címmel debütál augusztus 8-án.

Van, aki már biztos túl van a filmen, nekem még holnapig várnom kell, de tűkön ülök, az biztos.


Hogy Anthony Hopkins és Byung-hun Lee se maradjon ki a RED 2 karakterposzterei közül.


A robotok sem tökölnek, simán romba döntik a várost, hogy megtalálják az idegeneket.


A Divergent-et sokan az Éhezők Viadalához hasonlítják. Az antiutópisztikus Chicagóban járunk, amikor is a társadalom öt részre tagolódott. Mind különböző erényekről kapták a nevüket: Önfeláldozók, Bátrak, Őszinték, Műveltek, Barátságosak. Azonban az év egy napján a tizenhatodik életévüket betöltőknek el kell dönteni, melyik csoportba akarnak tartozni.

A filmet Neil Burger (Csúcshatás) rendezi, méghozzá Veronica Roth regényéből (itthon A beavatott címmel jelent meg), és olyan színészek írtak alá a 2014. március 21-én debütáló filmváltozathoz, mint Shailene Woodley, Ashley Judd, Ray Stevenson, Kate Winslet, Jai Courtney.


Aki olvassa a blogot, az tudja, hogy látványos trailer ide vagy oda, én személy szerint baromira félek a WWZ-filmtől. Ennek oka, hogy a moziváltozat látszólag nem nagyon fog hasonlítani az amúgy remek, dokumentarista regényhez. Azért most érkezett egy videó, amelyben a rendező beszél a filmről, mire kell számítani.


Új kép érkezett a forgatásról, amelyen mint látható, a címszereplő nem kímélt semmit.


2013. április 25.

Nem kevés filmet kaptunk erre a hétre, de a legerősebb nyilván az Iron Man 3., amit egy héttel az amerikaiak előtt láthatunk.

Starbuck - kanadai komédia, még pár évvel ezelőttről.
Menedék / Safe Heaven - romantikus film, kapott hideget, meleget, majd talán valamikor.
Vasember 3 / Iron Man 3 - Stark is back. Stáblista után jelenet, ne feledjétek! Szombaton talán sort kerítünk rá.
A hipnotizőr / Hypnotisören - svéd thriller tavalyról.
Ébredés / Broken - Hm, nem tűnik rossznak. Cillian Murhpy és Tim Roth egy angol drámában.
Kísérleti egerek vagyunk? / Tous cobayes? - francia doku.
Gyilkos vágyak / Passion - Brian De Palma filmje, benne Noomi Rapace és Rachel McAdams.
Ködben / In the Fog - nemzetközi háborús dráma.
Ha a Man of Steel sikeres lesz, Zach Snyder kapja a lehetőséget, hogy megrendezze a Justice League-filmet.

Már írják a Kidobós 2. folytatásának forgatókönyvét. Elvileg mindenki visszatérne, a két edzőterem egyesíti erejét egy harmadik fél miatt.

Zach Braff újra rendez. Amolyan Garden State hangulatú független filmre tessék számítani. Wish I Was Here lenne a címe.

Patrick Hughes (Red Hill) fogja rendezni az Expendables 3-at. Ezt maga Stallone erősítette meg. Nem tudom, ez mennyire lesz jó ötlet.

Megy a kaszting ezerrel a második világháborús témájú Fury című filmmel kapcsolatban. Nemrég Brad Pitt írt alá, most pedig Shia LeBeouf. David Ayer rendezése lesz.

Guardians of the Galaxy hír: Lee Pace fogja alakítani a film gonoszát.

Elindult a 300: Rise of an Empire hivatalos weboldala. Ide kattints.

Végezetül pedig egy Pókember forgatási kép. Spidey épp a falon.


Halle Berry is visszatér a második X-Men előzményfilmben, róla készült az alábbi kép a forgatáson.


Majdnem az összes fontosabb szereplő kapott egy-egy karakterposztert (még Pegg is), legalul pedig egy Spock videó. Kijött amúgy pár filmrészlet is, de azokat az élmény rombolása végett csak azért se rakom ki.


Egy baromi izgalmas kép a Thor második részéből.


Bruce Willis, John Malkovich és Cathrine Zeta-Jones is kapott egy-egy plakátot a RED 2 kapcsán. Mindenki nagyon red, Malkovich pedig nem hazudtolja meg önmagát.


Chris Hemsworth közeli képe a Rush poszterén. Ron Howard filmjében James Huntot fogja alakítani, de feltűnik a filmben Niki Lauda is, Hunt ellenfele, őt Daniel Brühl formálja meg. A magyar cím: Hajsza a győzelemért.


Véres posztert kapott a Carrie-remake, rajta Chloe Moretz talpig vörösben és nagyon gonoszan nézve.


2013. április 24.

Sofia Coppola igaz történet alapján forgatta le új filmjét, amelyben néhány fiatal fogja magát, és sorra törnek be hírességek házaiba, hogy ott bulizzanak. A filmet júniusban mutatják be Franciaországban.

Második befutónk keletről a Rozsomák lesz. Még mindig nem kapott el az a bizonyos hangulat. Egyszerűen elszürkül a többi awesome előzetes között.

Mára két japán előzetes is érkezett, elsőként nézzük (vagy ne?) a Star Trek folytatáshoz összerakott anyagot. Közeleg az a bizonyos premier, nagyon közeleg.

Holnap premier basszus. Azért egy videó még belefér. De nyilván nem ez volt az utolsó, hiszen az amcsik csak május 3-tól láthatják.


Újabb lesifotók a Kapitány folytatásának forgatásáról. Ugyan a címszereplő ezúttal nincs jelen, de Samuel és Scarlett itt vannak.


Mert ugye érkezik a folytatás. Érdekes, hogy nekem az elmúlt évek montázsfilmjei (V/H/S, The ABS's of Death) annyira nem jöttek be, de az ember mégis várja a folytatást, hiszen megannyi lehetőség adott. Élnek vele? A poszter mindenesetre pofás.


Közeleg a Halálos Iramban 6. premierje, így egy werkvideóval kedveskedtek a rajongóknak.

Sajnos az első rész amolyan "mutassuk be Thort, ha már lesz Avengers-film" hatást váltott ki, talán majd a második... Igaz, Vasemberen kívül nem ütöttek igazán nagyon a külön Marvel-filmek, de ezen előzetes alapján valami nagyon epic dolgot akarnak összehozni. Az első rész fontosabb szereplői mind felbukkannak, a fenyegetés pedig korántsem piskóta.

2013. április 23.

"Csak egy sör" - hangzik el a filmben. Három barát, 21. születésnap, azonban az éjszaka ijesztő méreteket ölt, ami baj, elvégre az ünnepeltnek másnap nagyon fontos felvételi interjúja lesz, ahol konzervatív, vasfegyelmű apjára nem szabad szégyent hoznia.


2013. április 22.

Keanu Reeves filmet rendez, ennek eredménye lesz a Man of Tai Chi. Keanu amúgy a rosszfiú szerepét magára osztotta. A film főszereplője egy kivételes képességekkel bíró fiatal, akit egy bunyós versenybe kényszerítenek bele. Mortal Kombat?

Az előzményfilm, amely a szörnyek egyetemi éveire fókuszál: úgy tűnik ezen évek alatt Wazowski sok szívatást megélt.


Nálunk már megvolt a film, de odakint még megy a promózás. Először is az Oblivion IMAX poszterét vehetjük szemügyre, majd egy ígykészüt-videó, amelyben Bradley Munkowitz mutatja be a felhasználói felületeket, műszerfalakat, stb.


Újabb Pacific Rim-poszter, egy úgynevezett Jaeger-ről, amelyet ugye emberek irányítanak a Földet megszálló idegenek ellen.


Channing Tatum mellé járt egy másik poszter is, amit akkor valamiért nem tettem ki, nem szándékosan, de a lényeg, hogy most itt van a Fehér Ház, ostrom alatt.


Elsőként a Dane DeHaan által alakított Harry Osborn látható.


Aztán Jamie Foxx, amíg még nem Electro, hanem Max Dillon.


Aztán Jamie Foxx, mint Electro.


Washington és Wahlberg ilyen poszteren feszít a spanyoloknál. A 2 Guns-ban egy DEA ügynök és egy haditengerész rabol ki egy bankot, de lassan rájönnek, hogy valaki felültette őket, hiszen még az elején nem tudták egymásról, hogy mindketten beépítettek.


2013. április 20.

Ritkaság számba megy a jó horror manapság, ennek legfőbb oka az ötlettelenség, hiszen már szinte minden létező variációt megmozgattak valamilyen formában. A Mama esetében azonban minden adott volt egy kiadós borzongásra, ezt részben megkaptuk, csak éppen nem a legjobban csomagolták be nekünk.


Jövőre érkezik a 21 Jump Street folytatása.

A The Croods 2. is zöld utat kapott, de az viszont még nem a 2014-es évben lesz látható.

A Transformers 4-re a kínai színészeket egy reality show keretein belül választják majd ki. Ez lesz a Transformers 4 Chinese Actor Talent Search.

Készül a Weird Science remake. Itthon Különös Kísérlet címmel ismerhető az 1985-ös film, amelyben két iskolás lúzer egy Frankenstein-film hatására megalkotják maguknak a tökéletes nőt. A 21 Jump Street írója dolgozik a szkripten.

2015-től kezdve minden évben kapunk egy Star Wars-filmet. Kezdjük ugye az Episode VII-el, aztán spin-off, majd a nyolcadik, majd újabb spin-off, és így érkezünk el a kilencedik epizódhoz.

Michael Rooker (Walking Dead) szerepet kapott a Guardians of the Galaxy-ban, méghozzá Yondu-t fogja alakítani.

Lesz Pitch Perfect 2. is. A forgatókönyvet az első rész írója körmöli le, azonban rendezője még nincs a projektnek, és egyik színész visszatérése sem biztos. A dátum viszont 2015.

2014. július 11-re tűzték ki a Halálos Iramban 7. részének premierjét. Vin Diesel és Paul Walker biztosan visszatérnek.

És akkor az új Lionsgate logó:

Vannak ezek a régi időket is megidéző comic art poszterek, legalul pedig egy videó, amelyben Stark járgányáról, az Audi R8 e-tronról tájékozódhatunk. Nyilván ez is fontos része a marketingnek.


A franciákhoz érkezett az a poszter a filmhez, amely Cannesben debütál. Gosling a testvére halálát bosszulja meg anyja kérésére.


Ugyan az első rész minőségileg nem szárnyalt a magasban, de természetesen a második részt nem hagyjuk ki. Ez a poszter amúgy egész jól néz ki, 23-án pedig érkezik az előzetes.


Az április 20-át megünnepelő tv-spot a This is the End részéről.

Tatum nem bírt a terroristákkal, így inkább hazabattyog?


Amolyan viral anyag a hamarosan eljövendő Star Trek folytatáshoz. Közben Cumberbatch hangját hallhatjuk.

2013. április 19.

Ezt is megértük: Robert Downey Jr. korára hivatkozva, mondván, hogy lassan eléri az ötödik ikszet, bejelentette, hogy a Bosszúállók 2. lesz az utolsó film, amelyben eljátssza Vasembert.

Bár nem kell készpénznek venni, de ugye a Bosszúállók trilógiának készül (mondjuk egy ilyen aranytojás tojó tyúknál nagy a valószínűsége). A kérdés ugye az, hogy mi lesz így Tony Starkkal? Kiírják? Szimplán csak nem vesz részt a mókában? Vagy esetleg más színész...? Ne, ez utóbbi még viccnek is rossz. Igaz ami igaz, Vasember a Bosszúállók csapatának meghatározó tagja, gondoljunk csak bele, nélküle azért nem lett volna ennyire jó a film.

Korábban volt már szó arról, hogyha lesz is Vasember reboot, azt biztos nem Downey-val forgatják le. Hát... erre most nem mernék megesküdni.


Amelyen Benedict Cumberbatch látható. Noha a kép annyira nem izgalmas, de tűkön ülve várjuk, ugye?


Mögötte a sereg pedig nagyon lőni akar?