2013. január 29.

Top 25 Filmes Csattanók: #15-11

| | Leave a Comment
Folytatjuk a listázgatást a szubjektív filmes csattanók közt. Elérkeztünk tehát a harmadik fordulóhoz, kis késéssel. Ezen kívül már csak két bejegyzés, hiszen legközelebb már a legjobb tíz utolsó ötösével jelentkezem. Az eddigi lista ide kattintva nézhető meg.

Továbbra is spoilermentes próbáltam maradni.



15. A sebezhetetlen / Unbreakable (2000)

David Dunn egy vonatbaleset túlélője, egyetlen karcolás nélkül megússza a tragédiát. Lassacskán rájön, különleges képességekkel bír. Az Unbreakable egy közel sem hétköznapi, minden giccset és sablont áthágó szuperhős-film, amelyben fontos szerepet játszik továbbá egy mániákus képregényfüggő, Elijah Price.

Rendezte: M. Night Shyamalan
Szereplők: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright


14. Legbelső félelem / Primal Fear (1996)

A feltörekvő Edward Norton '96-os thrillerjében egy gyilkossággal gyanúsított srácot alakít, akinek ügyében Martin Vail ügyvéd próbál pontot tenni a dolgok végére... de még nem sejti, mi áll a dolog hátterében. Egy feszültségekkel túladagolt thriller, közel sem újszerű, de telitalálat csattanóval.

Rendezte: Gregory Hoblit
Szereplők: Edward Norton, Richard Gere, Laura Linney


13. Puszta formalitás / Una pura formalitŕ (1994)

Lövés dördül az éjszakában. A helyi rendőrőrsre az összezavarodott írót, Onoffot viszik be. Nem emlékszik semmire, de ahogy a kihallgatás közben a felügyelővel közösen próbálják összerakni emlékeit, megdöbbentő dolgokat fedeznek fel. Noha a film helyenként unalmas vizekre evez, azért a végkifejlet nem kicsit ad egy gyomrost a nézőnek.

Rendezte: Giuseppe Tornatore
Szereplők: Gerard Depardieu, Roman Polanski


12. Zöld szója / Soylent Green (1973)

A jövőben járunk, amikor is a természeti alapanyagok szinte teljesen kifogytak, csak a gazdagok élvezhetik például a husok és gyümölcsök ízét: a szegények afféle szójákon tengetik mindennapjaikat. Ezek különféle színűek: sárga, vörös, a legértékesebb pedig mind felett a zöld. A történet egy gyilkossági ügy körül zajlik, amelyben egy nagyon fontos embert gyilkoltak meg. A rafinált zsaru, Thorn nekifog az ügynek, azonban olyan titokra döbben rá, hogy még mi is eltátjuk a szánkat.

Rendezte: Richard Fleischer
Szereplők: Charlton Heston, Brock Peters, Chuck Connors


11. Majmok bolygója / The Planet of the Apes (1968)

Aki látta - ki nem látta? - ezt a klasszikust, annak záró képsorai egy életre beleivódnak az emlékezetébe. Azt hiszem, ezzel mindent el is mondtam.

Rendezte: Franklin J. Schaffner
Szereplők: Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet