2014. március 22.

Elpuskázva / Delivery Man [2013]

| | Leave a Comment
A Delivery Man tipikusan egy "fejős tehén"-film. Adott Ken Scott, aki 2011-ben Kanadában leforgatta a Starbuck című filmjét, majd két évvel később Amerikában Delivery Man címmel egy remake is érkezett, szintén Scott rendezésében.

Így kell kétszer lehúzni a bőrt egy amúgy nem rossz, de végeredményében és kivitelezésében snassz alapötletről.




Noha az eredetit nem láttam, de utána olvasgatva állítólag nem sok mindenen változtattak, így nem valószínű, hogy megnézésre kerül a Starbuck. Adott hősünk, David, aki annak idején spermadonor volt, most, húsz évvel később pedig kap egy finoman szólva is meghökkentő hírt: anno egy kis bonyodalom volt a mintákkal, így mára már nem kevesebb, mint 533 gyerek biológiai apja. A fiatalok egy része pedig pert indított, mondván, tudni akarják, ki az apjuk. David úgy dönt, felnyitja az aktát, hogy amolyan titokzatos jótevőként, vagy akár őrangyalként vigyázzon rájuk, ha csak egy kicsit is.

A helyzet az, hogy Vince Vaughn sosem volt a kedvencem. Nem mondom, hogy herótom volt tőle, de azt sem mondom, hogy rohantam a filmjeire... itt viszont egy maximálisan szimpatikus karaktert formált meg, így visszagondolva egy nagyon korrekt választás volt. Maga a film pedig... Na, itt jön a fekete leves. Tipikus tucatfilm. Ugyan vannak jó pillanatai, ezt egy percig sem tagadom, sőt, már az alap felütés is érdekesnek hangzik, de rendelkezik minden olyan klisével, amelyek a hollywoodi, futószalagon gyártott mozikat képviselik. Sajnos itt van a kutya elásva.

Nem azt mondom, hogy nézhetetlen darab, mert nem az. Egyszer könnyedén lecsúszik, tipikus szerda esti szórakozásról van szó, nem többről. Nem emelkedik ki az átlagból, de nem is lett rossz film. Könnyen elveszik a süllyesztőben, de valahol megértem, hogy sokaknak bejött. Lehet, hogy rossz pillanatban kaptam el, nem tudom, de nálam ez így csak 5/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet