2010. január 14.

Időbűnök (Los Cronocrímenes)

| | Leave a Comment
Maga ez az időutazásos téma lehet, hogy kicsit már lerágott csontnak tűnik, de az Időbűnök az egyik legjobb példa arra, hogy kreativitással még mindig fel lehet támasztani a kategóriát, valamint kevés pénzből is lehet egész jó, csavaros filmet csinálni.

Röviden ennyi lenne a spanyol Időbűnök lényege, amely kellőképpen független film, néhány szereplős, tehát aki látványorgiára számít, annak nem ezt a filmet ajánlom. Viszont aki szereti a fent említett tulajdonságú mozikat, annak ez a film kellemes szórakozás lesz.Na de lássuk. Hector egyik nap távcsővel kémleli a házuk melletti erdőt, amikor is egy vetkőző lányra lesz figyelmes. Persze hősünk kapva kap az alkalmon, és elindul a lány felé, akit, amire már odaér, eszméletlenül talál. Ekkor Hectort megtámadja egy titokzatos alak, akinek arcát kötés fedi. Menekülni kezd, és egy közeli laborban nyújt neki menedéket egy ott dolgozó személy. Ám a titokzatos támadó egyre csak üldözi őt. És azt hiszem, több dolgot nem is árulok el a történetből, de még koránt sincs vége.

A cselekményre elég erősen oda kell figyelni, hiszen a film közepe táján hamar elveszthetjük a fonalat, ha félrenézünk. Szerintem minden logikai dolgot kihasználtak, amelyet egy időutazásos történetben csak kilehet használni. Néhol tényleg benne volt a filmben a képernyőre tapadós jellemvonás, izgalmas volt, és nem utolsósorban érdekes is.

Összességében az Időbűnök jó film, persze nem mindenkinek fog tetszeni, én is bele tudnék kötni olyan dolgokba, hogy egy ilyen történet után valami jobb befejezésre számítottam. Nálam 7 pont lett ez a film, éppen a fent említett dolog miatt, valamint azért, mert többször nem hiszem, hogy meg fogom nézni, de csakis egyedül azért, mert másodszorra már nem ütne akkorát.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet