2010. február 12.

Ponyvaregény - Mi volt a táskában?

| | Leave a Comment

Ez amúgy egy elég nagy rejtélye a filmtörténelemnek. Elég sok variáció akadt megszállott rajongóktól, attól függetlenül, hogy Tarantino azt nyilatkozta ez ügyben, hogy „mindenki azt lát benne, amit látni akar”. A minap egy ősrégi Cinema magazint lapozgatva találtam benn egy erről szóló cikket, amelyben egy nagy Tarantino fanatikus elméletét tálalják fel.

Mi volt tehát a táskában? – az illető szerint pedig…


Marcelus Wallace lelke, amelyet egykor eladott az ördögnek, a két bérgyilkos pedig most szállítja vissza a főnöküknek.

A tények, amelyek erre utalnak:


  • A táska számzára 666.
  • Két jelenetben is láthatjuk, hogy Marcelus tarkóján egy jókora sebtapasz díszeleg. A Biblia szerint az ördög onnan szívja ki az emberek lelkét.
  • Továbbá a Biblia szerint az embernek a lelke az, ami a legszebb – és akárhányszor valaki belepillantott a táskába, nem bírt megszólalni, csak csodálta annak tartalmát.
  • Jules meg van győződve arról, hogy az Úr személyesen térített el néhány halálos pisztolygolyót.


Ez egy elég érdekes cikk volt, amely tényleg elgondolkodtató, persze csak azok értik maximálisan, akik látták a filmet. Na de ki ne látta volna?

Ezen kívül még az is érdekes elmélet volt, miszerint a Pulp Fiction előtti, Kutyaszorítóban című filmbeli, ellopott gyémántok voltak a tatyóban. Ez sem rossz ötlet.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet