2010. február 14.

The Wolfman - Farkasember

| | Leave a Comment
Azért arra persze fel voltam készülve, hogy nem ez lesz az év mozija, de ennél egy kicsit jobbat vártam. Nem azt mondom, hogy így utólag sajnálom már a mozijegy árát, erről szó sincs, mert azért pozitívum is akadt bőven, csak azon a bizonyos mérlegen a negatív oldalra kissé több dolgot sikerült összehozni.

A történet szerint Lawrence Talbot hosszú évek után visszatér a szülői házba, ám a közeli erdőben, teliholdkor valami szörnyű állat mészárolja az embereket. Persze mindenki mást gondol, aki meg sejti az igazságot, azt hülyének nézik. A fenevad pedig egyik alkalommal Lawrence-t is megsebesíti…

A film második felére kissé már bonyolódik a történet, de majd meglátjátok.


Ami a film legelejétől szinte a legutolsó képkockáig magával rántott, az a sötét, nyomasztó, korabeli angol képi világ volt, hátborzongató zenei aláfestéssel. Na az tényleg a várt színvonalat hozta, a felelősök biztos beleadtak mindent, ami tőlük kitelt. Sir Anthony Hopkins is még mindig remek színész, valójában az egyetlen karakter a filmben, akinek kifogásolhatatlan az alakítása. A többi színész játéka nekem valahogy nem jött át.


Hol cseszték el? Az akciójelenetek brutálisan jók voltak ugyan, rengeteg megugrós, és hirtelen jelenetet sorakoztattak egymás után, nem sajnálták a művért sem. De valahogy úgy éreztem, hogy két farkastámadásos akció közti, párbeszédekkel telenyomott jelenetsorozatok elég erőteljesen csak arra szolgáltak, hogy némiképp kitöltsék a film játékidejét. Oké, persze tudom, hogy nem mehet végig ugyanaz a séma, de az ilyen részeknél kicsit unatkoztam, és már azt vártam, hogy történjen valami, vagy legalább derüljön ki valami fontos. Ne csak beszéljenek bele a nagyvilágba.


A sztori kissé kiszámítható volt ugyan, de nem reménytelen. Meg úgy gondolom, addig volt jó, amíg nem mutatták teljes egészében a farkasembert. Maga a kinézete nagyon hajazott a régi-régi wolfman sztorik szörnyére.

A Farkasember összességében nálam nem volt egetverő film, de mégis egyszer kellemes szórakozás volt, telepakolva látvánnyal és pár ütősebb akcióval, de ennyi volt sajnos, ami megmentette a filmet, meg persze Hopkins. Mondjuk még így is úgy körülbelül 6 pont, újranézni nem mostanában fogom. Néhol kicsit fura volt a film, meg egy-két dolog még most sem tiszta, ezekkel amúgy nem vagyok egyedül, szóval lett volna még rajt mit csiszolni.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet