2010. március 29.

Így neveld a sárkányodat! (How to train your dragon!)

| | Leave a Comment
Az igazat megvallva annyira nem vártam a legújabb Dreamworks animációt, de kellemeset sikerült csalódnom a sárkányos mesében. Még akkor is, ha ez inkább gyerekeknek szól, valahogy mégis megfogja az embert, magába szippantja, és el nem ereszti egészen a legutolsó képkockáig.

A történet a vikingek korában játszódik, adott egy eldugott falu, amelyet gyakran megtámadnak a sárkányok. Itt él Hablaty, a különc srác, akinek minden álma, hogy sárkányölő legyen. Egyik nap talál az erdőben egy sérült sárkányt, és összebarátkozik vele. Na úgy ennyi nagyvonalakban a történet.

Nem kell nagy dolgokra számítani, ugyanis egy amolyan tipikus Dreamworks meséről van szó, amelyik sok újdonsággal nem mutatkozik, mégis teljesen szerethető, és látványilag is rendben van. Ami nálam a negatív oldalra billent át, az a túlságosan elsnasszolt sablon-rengeteg, de azért megbocsátható, pár pontszámot azért lehúzott a filmből, de nyugi, van sok más szép meg jó dolog, ami miatt korrekt moziról beszélünk.

Amúgy az egészért a Lilo és Stich készítői a felelősek, de ez azt hiszem a rajzok minimális hasonlósága miatt idővel felfedhető, ha másért nem, hát a sárkány feje honnan lenne ismerős?

A repkedős jelenetekért pedig megint piros pont, szóval animáció ide vagy oda, a látványért sikerült kitenni magukat, teljes mértékben.

A szinkron színvonalas, de sajnálom, hogy nem eredeti hanggal néztem. Mondjuk ez legyen a legnagyobb baj. Még így is jól átjöttek a jó beszólások, amikkel nem spóroltak, nem mondom, hogy hangosan nevet az ember, de azért elmosolyodik a majdnem másfél óra nagy részében.

Nem törekedtek túlzott mondanivalóra ugyan, de mégis nagyon kellemeset csalódtam a filmben, és így kiosztok rá egy 8/10-et, nagyon szép animáció lett, bár nem olyan jó, mint az Up!, de majd biztos lesz újranézés belőle. Tényleg csak annyi probléma van az egésszel, hogy ehhez hasonló próbálkozásokat láttunk már sokszor, tehát sok újat nem tálalnak fel, de ettől függetlenül mindenkinek ajánlott - kicsiknek és nagyoknak is.

Amúgy idén, itthon egy másik hasonló témájú rajzfilm is kijött, a Sárkányvadászok, amely bár 2008-as, hála a magyar forgalmazóknak, csak most láthatjuk. Hamarosan majd arról is, valamit…

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet