2010. március 17.

A nagy Butterly-Effect észrevétel

| | Leave a Comment
Gondolom mindenki látta már legalább egyszer a Pillangó Hatást. Ha nem, akkor gyorsan pótolja, mert tényleg jó film, teljesen magával ragadja az embert és mindamellett érdekes is. Na de a napokban egy észrevételre lettem figyelmes a filmmel kapcsolatban. Aki nem látta, az ne olvassa a poszt további részét, mivel spoileres, és különben sem értené a dolgot.

Szóval a börtönös jelenet. Amikor visszamegy óvodás korába, hogy megcsonkítsa a tenyerét, hogy majd ha visszamegy a börtönbe, akkor a hívő rabtársa azt higgye, hogy azok stigmák a kezén. Na igen ám, eddig ez rendben is volna, csak hogy ha már egyszer visszament óvodás korába, és egy elég súlyos, életre szóló balesetet okozott magának, akkor hogyhogy ismét a börtönben kötött ki? Hova lett a pillangó szárnyának rezdüléséből orkán? Mert ugye az a film lényege, hogy minden apró mozdulat befolyásolhatja a jövőnket. Itt meg konkrétan életre szóló csonkítást végzett magán, mégis ugyanoda tér vissza? Tudom, tudom ez szőrszálhasogatás már, csak ha egyszer valamire ráakarnak mutatni egy filmben, akkor azért a logikai bakikat jó lenne kivédeni. Meg persze könnyű nekem beszélni róla, de mondom, ez csak egy sima észrevétel. Amúgy szeretem a filmet.Na úgy körülbelül ez volna, ami szúrta a szemem, de állítólag több hasonló baklövést is elkövettek, mondjuk nekem csak ez ugrott be, lehet, hogy valamikor újrázom majd.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet