2010. április 30.

Vasember 2 (Iron Man 2)

| | Leave a Comment
Na ez milyen hét már? Az elején az istencsászár Kick-Ass, most pedig a rég várt Vasember folytatás! Hogy ki kéne-e zökkeni már ebből a képregény világból? Nos, amíg ilyen minőségi mozik jönnek, addig minek?

Mióta vártuk már ezt a filmet, emberek! Két éve már, hogy Tony Starkból Vasember lett a filmvásznon, azóta lógva hagytak minket, és most egy második résszel fejelték meg a dolgot. Kaptunk ismét egy elég nagy terjedelmű előzetes anyagot, volt hype ezerrel, ami nem is gond, de egy idő után már óva intettem magam a különféle netre dobott jelenetektől. Lehet, jobb is volt.

Röviden annyi, hogy ugyanolyan ütős mozi lett, mint az első rész volt. Nem fognak csalódni azok, akiknek az tetszett. Nem hibátlan, ez tény, de méltó utódja az elődjének. Laza, pörgős, látványos, és persze vicces is néhol.

Szóval maga a cselekmény, egy rövid felvezetőt követően, fél évvel az első rész után folytatódik. Tony Stark anno bevallotta ország-világ előtt, hogy ő Vasember, így a kormány támadja minden oldalról, mivel veszélyesnek tartják a fegyvereit. Ám Tonynak sokkal nagyobb gondja van: nyilvános támadás éri autóverseny közben. Többet inkább nem árulok el, majd meglátjátok.

Amit legelőször kiemelnék, az a szereplőosztás. Ugye Downey alap, hozza a szokásos, laza figurát. Meg teljesen jó, ahogy Paltrow-val oltják egymást. Scarlett Johansson bunyóit direkt kiemelném, ő Fekete Özvegyként bukkant fel. A filmben amúgy ezt a nevet nem említették, de hamarosan kapni fog saját filmet is. És persze Sam Rockwell, aki Tony szakmai ellenfele a fegyvergyártásban. A fő gonosz pedig Mickey Rourke, aki egy állat, csak sajnos nem hagyták kibontakozni. Nekem legalábbis úgy jött le. Ezt sajnálom is amúgy.

Tehát a 2008-ban magasra tett mércét sikerült tartani. A nagy, látványos bummbumm mellett azért voltak mosolyogtató jelenetek, mint például a születésnapi bulis rész. De az igazat megvallva a végre Vankóval sokkal nagyobb balhét vártam, sajnos elég hamar lerendezték a finálét vele. Ja, és volt benn egy tárgy pár pillanatra, amiről ellehetne-e vitázni, tényleg az volt-e, ami. Aki vágja a képregényeket, az most érti, miről beszélek.

Viszont a szinkron borzalmas volt. Nem értem, hogy az első részre teljesen jó magyar hangokat sikerült találni, de most valahogy elcseszték a dolgot. Többször, több szereplőnél is felmerült bennem a film nézése közben, hogy „na akkor neki jobb hangja is lehetne.” Mondjuk ez csak nagyon minimálisan rontott az élményen, de ettől a film még jó, csak éppen ha majd újra nézem, akkor eredeti nyelven csekkolom.

Összességében tehát a Vasember folytatás jó lett. Szerintem egy 8/10 az nagyon korrekt osztályzás. Nem váltja meg a világot, de megállja a helyét. Üt, nevettet, és még üt vagy kettőt, majd beszól egy laza mondatot, félvállról.

Amúgy a stáblista utáni jelenet, aminél konkrétan csak ketten maradtunk bent a teremben, megint csak fokozta az izgalmat; új kaput hagytak nyitva vele a harmadik résznek, tehát most 2012-ig megint tűkön ülünk. Bár konkrétan nem árultak el semmit, de leleményesebbek azért utána néznek, hogy miről is van szó, és hogy mire számítsunk legközelebb. Ütős lesz gyerekek!

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet