2010. június 13.

Shrek a vége, fuss el véle (Shrek After Forever)

| | Leave a Comment
Nos, a negyedik Shrek úgy tűnik, hogy a gyengébb harmadik rész után kellemes meglepetésnek bizonyult. Ezzel az epizóddal most kicsit ismét megjött (pontosabban visszajött) a kedvem az egykori Shrek feelinghez: egy teljesen mosolygós, nevetős, ráadásul pörgős filmet hoztak össze.

Shreknek elege van. Gyerekek, család, minden nap ugyanaz várja, és kezd hiányozni neki a régi ogre élet. Szerződést köt Rumpelstiltskin-nel, hogy egy napig újra a régi énje lehessen. Helyette egy olyan világba csöppen, ahol láthatja, mi lett volna, ha a körülötte élők nem találkoznak vele.

Persze a poénok nagy részéért még mindig a jó öreg Szamár és Kandúr páros a felelős, de azért mindenkinek sikerül eleresztenie a maga módján pár beszólást. Úgyhogy tényleg sikerült hozni a színvonalat, még ha nem is maximálisan, de akinek tetszettek a korábbi epizódok, az nem hiszem, hogy csalódni fog.

Új szereplők nagyon nincsenek. Elég kevés új arcot láthatunk, de ők is jók, tehát nem lettek túlságosan agyonerőltetve az ismeretlen karakterek. Rumpelstiltskin is teljesen okés negatív hős, lehet rajta nevetni is, meg amit akartok.

Negatívumok? Akad egy-kettő, de azért nem kell kétségbe esni. Szóval kicsit ugye kezd unalmas lenni, hogy minden rész végén a Sherk-Fiona páros megmentéséért folyik a küzdelem, találhattak volna végre valami újabb fordulatot így végkifejletnek.

A maga egy óra és húsz perces játékidő úgy fele-fele arányban jó és rossz. Rossz, mert talán elnézhettük volna még egy darabig, de jó, mivel ki tudja, hány üresjárat került volna bele, ha elnyújtják, akármeddig. Aztán aki látta, az érteni fogja: a Fuvolás dolog. Szerintem ez enyhén erőltetettre sikerült, amin még egy kisgyerek is érdekes fejet vágna.

Értékelésnek úgy 7/10. Kíváncsi vagyok, ezúttal tényleg beváltják-e a rendezők, hogy tényleg ez lesz az utolsó Shrek. Mivel már a harmadiknál is kijelentették, hogy nem lesz több, de most már állítólag tényleg ennyi volt. Diaz amúgy kampányol erősen, annyira élvezte a szinkronizálást és a szívéhez nőtt a széria, hogy nem szeretné, ha abbamaradna. Meg ugye jön majd a Csizmás Kandúr spin-off. Szóval a harmadik rész annak idején elvette kicsit a kedvem az ogre kalandjaitól, de így, a negyedik után simán megnéznék akár egy ötödiket is.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet