2010. augusztus 7.

Szupercsapat (A-Team)

| | Leave a Comment
Nos, így kell egy old school akciósorozatból remake-t csinálni! A Szupercsapat ugyanis pontosan olyan lett, amilyennek lennie kell: pörgős, laza, de mégis kemény, és persze nem utolsósorban vicces is – kizárólag jó értelemben.

A film voltaképp egy jó példa lehet a Losers készítőinek. Ugyanis a jó alapanyag adott volt, és sikerült teljesen korrekt módon adaptálni. Ha hiszitek, ha nem: egy percig sem unalmas. A játékidő ugyan majdnem két óra, de hamar elillant. A hangulat végig a tetőfokon, a poénok pontosan úgy záporoznak, mint ahogy a golyókat szórják a fiúk. És akkor arról még nem is beszéltem, mennyire fordulatos.

Kapásból azt láthatjuk, hogyan áll össze a négyes fogat: az első közös akció, aztán váltás: nyolc évvel később már egy teljesen összeszokott csapatot láthatunk, akiket egy rosszul sikerült küldetés után börtönbe zárnak. Fél év múlva sikerül megszökniük, majd úgy döntenek, hogy tisztázzák az ügyet, és persze magukat.

A szereplők? Kiváló szereposztást láthatunk, kérem. Hannibal Smith szerepében Liam Neeson remekel, nem is akármennyire jól. Kellett neki már egy jó szerep. Aztán Szépfiú szerepében itt van Bradley Cooper, akit a Másnaposok óta imádunk. Murdock-ot a District 9 hőse, Shalton Copley formálja meg, rajta röhöghetünk a legtöbbet az egész filmben, de persze azért mindenki ömleszti a poénokat, megy az egymást cseszegetés szinte végig. Quinton „Rampage” Jackson pedig Rosszfiú, azaz Baracus. Ő viszont egy kevésbé ismert színész, nem sok filmben játszott, azok sem zavartak sok vizet. Talán a Szupercsapat lesz neki a kiugró? Nem kizárt. De persze itt van még Jessica Biel is, sőt, aki látta a Watchment, annak a CIA-s Lynch is ismerős lehet.

Negatívumként megemlíthető pár alapvető hiba, némi abszurditás – bár akciófilmeknél melyikben nincs olyan –, viszont az érzelmi része a dolgoknak még pont a határvonalon megállt, és nem vitték túlzásba, szerencsére. Csak amennyi belefér. Vagy ha soknak is tűnik, simán eltörpül az akció és humor áradat mellett. A kasszáknál nem termelt sokat a film, de egész jó kritikákat kapott, meg Imdb-n is viszonylag korrekt az osztályzás, és elvileg nem hagyják ennyiben a dolgot, láthatjuk még őket viszont.

Összességében ez akkor egy 8/10, már majdnem 9! Simán jöhet a folytatás, valami hihetetlen, mekkora adrenalin-adag volt ez a film. Akció-mozinak kellőképpen akciódús, de aki csak nevetve ki akar kapcsolódni egy kicsit, annak is ajánlom, mert minden adott ahhoz, hogy jól érezze magát. Mondom ezeket én, aki akció kategóriában sznob vagyok, és Die Hard színvonalnál ritkán adok alább.

A stáblista végét érdemes megvárni, de mivel nem hiszem, hogy mindenkinek lefog esni, kit is láthatunk, ezért elárulom: Dirk Benedict-et, aki egykor, a sorozatban formálta meg Szépfiút, és épp vált néhány szót a jelenkori Szépfiúval. Pedig eredetileg úgy volt, hogy nem lesz cameo. Mondjuk én vevő lettem volna Mr. T.-re is. Hogy ironikus legyek: Imádom, mikor egy terv film összejön!

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet