2010. szeptember 14.

Az Újvilág Bosszúangyalai (Ultimate Avengers)

| | Leave a Comment
Oké, akkor most még inkább várom az Avengers élőszereplős mozit. Az még két év, te úristen! Ez a 2006-ban megjelent, egyenesen DVD-re küldött cucc idén érkezett meg hazánkba. Szóval, aki egy kicsit is Marvel rajongó, az letölti-megrendeli, majd leül és élvezi ezt a majdnem tökéletes rajzfilmet.
A történet ott indul, hogy a második világháború végén Amerika Kapitánya elesik, a tenger mélyén végzi. Aztán snitt, majd napjainkban Nick Fury és a SHIELD találja meg, jégbe fagyva. Persze sikerül újraéleszteni, ahogy az meg van írva. Fury ezután azt a feladatot kapja feletteseitől, hogy hozza össze a Bosszúállókat, mert veszély fenyegeti a bolygót. Vasember, Wasp, Giant Man, Thor, Fekete Özvegy a Kapitány vezetésével szembe szállnak a már második világháború alatt is jelen levő földönkívüliekkel. Eközben Bruce Banner a másik énje, a Hulk ellen küzd.

A film fő erénye, hogy nem áll meg egy pillanatra sem, végig pörgés van, non-stop! Voltaképp mindig történik valami, de ez gondolom a mindössze egy és negyedórás játékidő javára írható. Biztos nehéz volt belesűríteni mindent és mindenkit, és nem is nagyon foglalkoznak a szuperhősök múltjával, magándolgaival, csak a Kapitányéval. A karakterek mind-mind hozzák a tőlük várt színvonalat. Stark itt is lazán beszólogat, Banner teljesen szétszórt az egyik pillanatban, aztán előtör belőle Hulk. És persze végig megy a cseszegetés, a poénkodás, ami egy ilyen über csapattól kitelik.

Ami azonban negatívum, az az, hogy a rajzfilm vonzereje nálam úgy kábé addig tartott, amíg összeállt a csapat. Onnantól valahogy nem éreztem át az akciókat, egészen addig, amíg Hulk be nem kattant, és neki nem állt őrjöngeni. Akkor ismét rendben lett minden, az izgalom tényleg a plafont karcolta, már amennyire ez egy animációnál lehetséges. Akármennyire is zúznak addig, valahogy nekem annyira azok a jelenetek nem jöttek át, pedig pont ott volt a lényeg. És hoppá, milyen szemet gyönyörködtető rajzok vannak! Ezért piros pont, látványilag nagyon rámentek a dologra.
Így lett nálam ez egy stabil 7/10. Meghozta a kedvemet a filmhez, de az még nagyon messze van, sajnos. Mindenesetre legalább ilyen jó legyen az is. Durva amúgy, hogy ez még csak most jutott el Magyarországra nemrég, de ha jól láttam, már megérkezett a második anyag is. Tehát aki kíváncsi rá, mire képes együtt egy ekkora brigád, az mindenképp csekkolja ezt a filmet. Ahhoz képest, hogy egyből lézerlemezre küldték, egész korrekt anyag lett.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet