2010. szeptember 25.

I Love You Philip Morris

| | Leave a Comment
Sajnos szembe kell néznünk ismét a szomorú ténnyel: Carrey már nem a régi. Pontosabban jót tenne neki egy tökös komédia, mint annak idején, a fénykorában, de megmondani sem tudom, mikor kapott utoljára jó szerepet. Az I Love You Philip Morris azonban nem lett annyira rossz mozi, a dolog a kivitelezésen bukott meg nagyrészt.

És mielőtt bárki kételkedne: ez tényleg megtörtént! Írd csak be Google-ba, hogy Steven Russel. Megvan? Na, az ő történetét meséli el a film. Kezdetben családapa, szerető férj, valamint a rend őre. Ráadásul meleg! Egy autóbaleset után aztán úgy dönt, nem titkolja tovább, bevallja feleségének, hogy a férfiakhoz vonzódik. El is kezdi habzsolni a homoszexuálisok életét, párra lel, de hamar rájön: melegnek lenni nem olcsó mulatság. Így lesz belőle szélhámos, amely egy darabig jövedelmező, de végül a rácsok mögé kerül. Ott aztán találkozik Philip Morissal, akivel azonnal egymásba szeretnek. A többit meg nem mondom el, akad még néhány meglepetés a film tarsolyában, hiszen ez idő alatt körülbelül csak húsz percnél jár a másfél órás film.

A helyzet az, hogy Carrey és McGregor veszettül jól nyomja – és ezt a „nyomja” szót félre ne értsd! Teljesen élethűen adják elő ezt a meleg-dolgot. Nem gondoltam volna, de ezen a téren Ewan sokkal hitelesebb, mint Jim. Mintha tényleg meleg lenne. Valójában ők ketten viszik el a hátukon a filmet, ha a többi színész játékához akarom hasonlítani őket. Mintha rájuk szabták volna Steven és Philip karaktereit. Tényleg „összeillettek”.

Ám a gond elsősorban ott volt, hogy amikor elvileg nevetned kellett volna, nem nevettél. Persze nem minden esetben volt így, de akadt néhány „fapofás” poén, legalábbis én úgy ültem végig. Ezzel akkor még nem is lenne gond, elvégre minden komikus film tartogat néhány gyengébb poént – mondjuk ez többet is. Aztán magával az ilyen történetmesélős filmekkel pedig úgy vagyok, hogy ha a készítők tényleg meg akarják kockáztatni, hogy a főhős mesélje el a sztorit, akkor annak nem szabad snassznak lennie. Máskülönben mi értelme? Nos, az I Love You Philip Morris mesélős, narratív része úgy gondolom, nem sikerült valami jól. És akkor ehhez még hozzájönnek az időbeli ugrabugrák, melyeknél sokszor abszolút nem értettem, mire volt jó.

Ellenben van, amikor teljesen fel tudja dobni az embert. Akadnak párbeszédek, amiken csak mosolyogsz, például amikor Steven körbevezeti az új srácot a börtönben, hogy csak egyet említsek. Kár, hogy kevés az ilyen jelenet, jobban ki kellett volna dolgozni a forgatókönyvet.

Nagy kár érte, összességében lehetett volna egy csípős humorú true story melegekkel és szexista, valamint szatirikus poénokkal, de nem nagyon jött össze az a bizonyos mutatvány. Ez így sajnos csak egy 6/10, egyszer kellemes kikapcsolódás volt, de újranézés majd csak nagyon sokára. Durva, hogy kegyetlen nagy bukta lett a film, nem sok pénzt termelt. Kicsit talán rosszabbra is számítottam az előzetes rossz hírek miatt, és ha ezt veszem alapul, akkor viszont kellemeset csalódtam.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet