2010. október 16.

Get Him to the Greek

| | 1 comment
Az ember szinte már elveszíti minden maradék bizalmát a mai vígjátékok nagyrészével kapcsolatban, amikor jön egy Get Him to the Greek, majd mormogunk nagyokat, hogy bezzeg az ilyen filmek mellett simán elnéznek a hazai forgalmazók.

Aldous Snow-ra (Russel Brand) gondolom mindenki emlékszik, aki látta a Lepattintva című filmet pár éve. A laza, rosszéletű rocksztár ezúttal visszatér. Egy zenekiadó cég egyik alkalmazottja, Aaron (Jonah Hill) előrukkol a nagy ötlettel: tíz éves emlékkoncert a mára már visszavonult Aldous Snow-val! A cég főnökének, Sergio-nak (P. Diddy) tetszik az ötlet, meg is bízza Aaron-t, hogy Angliából szállítsa az Államokba az énekest, csak ez éppen nem túl könnyű feladat.

Na kezdjük a szereposztással. Az a helyzet, hogy az összes szereplő jó! Valójában egyikük alakításába sem tudnék belekötni, mindenki olyan, amilyennek lennie kell. Sőt, a kaszting is remek lett, jól összehozták a brigádot, úgy gondolom. Akad pár ismertebb cameo is, elvégre egy zeneiparban játszódó moziról beszélünk, pár pillanatra több híresség feltűnik. Példának okáért Lars Ulrich, a Metallica dobosa. Russel Brand hozza a kicsapongó életvitelű arcot, míg Jonah Hill voltaképp az ellentéte. És amit ezek ketten művelnek ebben a két órában, az felejthetetlen. Akit még mindenképp muszáj külön megemlíteni, az P. Diddy. Gyerekek, hihetetlen, milyen dumákat nyom le. Nem gondoltam volna, de tényleg baromi jót alakít.

A két órás játákidő hamar elszállt, de néhol kicsit már „sok” volt a film. És itt van az egyetlen hibája, ugyanis voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, hogy már-már túljátsszák, agyon erőltetnek egy adott jelenetet. De ezektől függetlenül még egy simán élvezhető vígjátékot hoztak össze, amely végig pörög, nem áll le egy pillanatra sem. Külön kiemelném a füvezős, Jeffrey-jelenetet.

És ugyebár hazánkat ez a film is szépen elkerülte. Természetesen csak mozi szempontjából, ugyanis egyenesen DVD-re érkezik majd, Felhangolva címmel. Mivel ez valójában egy Lepattintva spin-off, ezért akad pár utalás arra a filmre is, de azt nem árt tudni, hogy Jonah Hill nem ugyanazt a karaktert formálja meg, mint abban a moziban.

Nem az a fajta vígjáték, amin olyan sokszor hangosan felnevetsz, de a mosoly az majdnem végig ott van! A Get Him to the Greek így lett nálam egy 8/10, az idei év – szerintem – legjobb vígjátéka. Pörgős, mégis laza, káromkodós, drogozós-vedelős mozi, eszméletlen kikapcsolódás volt. Tuti beszerezzük majd DVD-n!

1 megjegyzés:

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet