2010. november 12.

Fűrész VII. (Saw 3D - The Final Chapter)

| | Leave a Comment
Hét év után akkor úgy tűnik, lezárult egy sorozat. Game Over. Az eredetileg nyolc részre tervezett széria a tavalyi hatodik epizód buktája után lecsonkult hét részesre, amellyel elvileg egy tisztességes lezárást érdemeltek volna a rajongók. Nos, ez kinek hogy jött be.

Kicsit olyan érzésem volt a film közben, hogy ez a finálé-megoldás amolyan mentőöv volt a készítőknek, hogy ezt akkor bármikor elővehetik, ha nem jut jobb az eszükbe. Aki látta a filmet, az körülbelül tudja, miről beszélek. Én próbáltam pozitívan leülni, hogy akkor a végére csak lesz valami, de engem nem igazán nyűgöztek le.

Magába a történetbe nem akarok mélyen belemenni. Lényeg a lényeg: Jigsaw túlélői összefognak, élükön Bobby Dagennel. Ám azonban ő egy elég komoly titok birtokában van, de akkor itt meg is állok, ennyit érdemes tudni és pont. Nem, nem Jigsaw támadt fel! Haha! Ráadásul a film nem indul rosszul, de szépen, fokozatosan épül le az egész. A végére pedig már teljesen elszálltak, akkor pedig jön a kegyelemdöfés...a legutolsó csattanó.

Sajnos azt már megszokhattuk az elmúlt epizódok során, hogy a logikát felváltotta a brutalitás. Ó, pedig azok az első részes csattanók! Visszasírjuk azokat az időket, mert most fordulatok helyett vér, belek, cafatok. Sajnos. Ellenben a film megőrizte a sötét, komor képi világát, ami nélkül elengedhetetlen egy Saw rész. A játékok fele-fele arányban jók. Például a nyilvános, utcai megoldás tényleg elég kemény. Chester Benningtonért pedig respect, még akkor is, ha abban az öt percben végig csak kiabál.

A végkifejletről annyit, hogy mint azt kitalálhattátok: nem tetszett. Egyszerűen kiszámítható volt, és snassz. Nem hagyott maradandóbb élményt bennem, mint az elmúlt 2-3 darab fináléja. Valahol számítottam is rá előzőleg, de ahogy nézed a filmet, simán levágod, mit kapsz hét év után. Ez így elég siralmas lett szerintem.

Értékelésnek részemről 6/10, ezt is jóindulattal. Végül megkapta a kegyelemdöfést, és így visszagondolva az összes részre, voltak jó és rossz pillanatok, voltak nagy csattanók, de akadtak buta megoldások is... szóval lehet hagyni kellett volna azt az első részt a francba egymagában, mert azóta csak süllyedt a színvonal. Mindenesetre beiktatom az elsőt valamikorra újranézésre, mert ahhoz abszolút megjött a kedvem. Aki tényleg nagy rajongója a sorozatnak, annak feltehetőleg így kerek a dolog, biztos elégedett lesz, de aki már picit kevesebb bizalommal gondol a Saw-ra, az úgy jár, ahogy én.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet