2010. november 17.

Weeds 6. évad

| | 2 comments
Na kérem, lezárult a Weeds hatodik évadja is. Azt kell, hogy mondjam, sikerült feltámadnia a siralmas ötödik évad mélypontjából, de még mindig közel sem olyan jó a sorozat, mint az első három év volt.




















Konkrétan Nancy-ék az egész évadot végigutazzák... ez valahol kell a menekülés miatt, de valahol meg már unalmas ez a folytonos új élet. Persze jól jönnek az új arcok, hogy színes legyen a sorozat, ehhez nem árt egy ilyen sztori esetében a helyszínváltás, de ebben az évadban kicsit elszálltak az írók, szerintem. Ugye nálam már a negyedik évadnál jéghegynek ütközött a Weeds hajója, de még reménykedtem, ám az ötödik évadnál elsüllyedt, de a hatodik még tartogatott pár mentőcsónakot. Azonban kicsit olyan utánérzésem volt, mintha maguk a készítők sem tudták volna, merre tovább.

Plusz fekete pont, hogy sok régi szereplő, akik amúgy jók voltak, már nincsenek. Pár pillanatra azért feltűnnek, de tartok tőle, hogy például Dean-t simán elfelejthetjük. Még jó, hogy Doug-ot nem hagyták ki. Richard Dreyfuss pedig mekkora már az öreg szerepében?! Ami még tetszik, hogy Shane szociopata megnyilvánulásaiban nem ismernek határokat, mi lett a kis Botwin-gyerekből, mi?

Aki viszont szúrja a szemem... Nancy. De komolyan, sorban hozza a rosszabbnál rosszabb döntéseit, idegesítően viselkedik, pedig a sorozat elején még nem ilyen volt. Nagyon nem. Ráadásul a húszon-párperces epizódok nagy része már csak az ő siránkozásaira és nyafogására hegyeződik ki, és már csak Andy-ék beszólásain tudunk nevetni. Simán ki lehetne írni az egész történetből - max a magyar fordítók lennének gondban a cím miatt - gondoljunk csak bele, hogy JD is kiszállt a Scrubs 9. évadjának közepén, ez pont olyan lenne.















Összességében tetszett az évad, de nem hibátlan. Akadtak nagyon jó pillanatok, de például a finálénál sokkal ütősebb dologra számítottam. Ellenben azt hiszem pont az ötödik epizód vége volt olyan, hogy szó szerint minden gond és baj összejött, még az is jobb befejezés volt, mint az utolsó rész vége. A hetedik évadot... várom, de egyelőre megvagyok nélküle.

2 megjegyzés:

  1. Ízlések és pofonok!:D tény h eltértek az alap sztoritól ,de hát nem szólhat ugyanarról 6 évadon keresztül :D nekem mind a 6 évad egyformán tetszett :P és úúristen még mennyit kell várni következő évadig :O,várom :D :P (engem pont h a Shane idegesíttett a legjobban ebben az évadban :D );)

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, ízlések és pofonok:) Nem azt mondom, hogy szóljon ugyanarról, hanem a színvonal...az esett kicsit az ötödik évadnál elég nagyot. Na majd jövőre meglátjuk:D

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet