2010. december 23.

Filmfüggés

| | Leave a Comment
Na, mostantól, bizonyos időközönként lesz ilyen is. Ha nincs kedvem, nem tudok vagy nem akarok egy filmről sokat írni, akkor azokat majd belesűrítem egy ilyen bejegyzésbe. Ezek vannak most.


Hívatlan vendég (Uninvited)
Az elmegyógyintézetből kiszabadult lány képtelen feldolgozni beteg anyja halálát. Testvérével együtt kénytelenek végignézni, ahogy apjuk újra megnősül, de az új anyukával valami nincs rendben. Elkezdenek nyomozni és meglepő dolgok derülnek ki. A történet röviden ennyi, vagyis bőven elég ennyit tudni. Sajnos nem sikerül tartani a feszültséget, valamint a színészi játékok sem kiemelkedőek. A végkifejlet pedig hát kiábrándító, nem utolsó sorban pedig lehet rá számítani. 4/10.


Variációk szexre (Young People Fucking)
Kellemes meglepetés volt a film. A fő témája ugyebár a szex, ezen belül is egyetlen éjszaka története, más-más szereplőkkel, más-más környezetben, hat fejezetre bontva. Itt van a házaspár, az exek, a barátok, a lakótársak, és az első randi. Őket láthatjuk, hogy a fejezeteket (amelyek természetesen egy szexszel túlfűtött este állomásai) hogyan élik meg. A legjobbak a házaspár, ellenben az exek nagyon lehúzzák a filmet. 990-ért már kapható DVD-n. 7/10.


Erőszakik (In Bruges)
A cím megtévesztő, mert bár akadnak poénok, ez mégis egy elég sötét hangulatú fekete komédia. Két bérgyilkost egy balul sült akció után főnökük Bruges-be küld, hogy pihenjenek kicsit. Hamarosan kiderül, más oka is van a pihenőnek. Az van, hogy Colin Farrell karaktere a legjobb: kissé magának való és dől belőle a spontán, néhol morbid hülyeség. A film végén pedig ahogy összefutnak a szálak, az valami hihetetlen, mennyire profi lett. Itthon persze hasalt a film, ez valószínűleg a hülye magyar címnek tudható be. 8/10.


Halálos hallgatás (Dead Silence)
Áhh, nem vagyok amúgy sem egy hatalmas horror fanatikus, de ez tényleg nagyon rossz volt. Egy hasbeszélő bábú gyilkol. Persze kicsit összetettebb a sztori amúgy, de majd meglátjátok. Pontosabban inkább ne is nézzétek meg, nem ajánlom. Az egyetlen pozitívum az a film végig darkos hangulata, ezen kívül azt hiszem kifújt. A végén pedig a filmtörténelem egyik legszánalmasabb csattanója vagy minek is nevezzem. Ha nem egyedül nézed és nincs más dolgod, akkor talán még egynek el is megy, de amúgy senki se fűzzön hozzá sok reményeket, ez így valami borzalmas "szórakozás" volt. 3/10.


A gépész (The Machinist)
Simán külön posztot érdemelne, talán majd egyszer kap azt is, egy esetleges újranézésnél. A lényeg annyi, hogy Christian Bale egyik legjobb filmje. Ráadásul a színész 30 kilót is képes volt leadni, hogy hitelesebb legyen az álmatlanságban szenvedő Trevor Reznik karaktere. A gyárban dolgozó Trevor egy éve nem aludt már, éjszakáit egy prostinál vagy egy reptéri kávézóban tölti. Aztán a munkahelyén baleset történik. A film komor képi világa, a minimalista, félelmetes zenei aláfestése, valamint Bale groteszk kinézete, valamint ezek keveréke úgy beszippant, hogy el sem ereszt. Fuckin' 9/10.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet