2010. december 9.

Red

| | Leave a Comment
"Old man my ass!"

Elmondom mi a baj ezzel a filmmel, ha úgy ülünk le, hogy egy laza képregény adaptáció, amely, ha minden igaz, akcióvígjáték. Szóval vígjátéknak nem túl vicces, az akciókig pedig türelmesen kell ülni, de akkor sem kapunk nagy ereszd el a hajam hangulatot, csak néha. Lazának csak félig mondható, és hogy mennyire követi a képregényt hűen, arról fogalmam sincs, mindenesetre lehet jobb is, hogy nem olvastam.


Frank Moses (Bruce Willis) nyugalmazott CIA ügynök békésen éli mindennapjait, miközben naponta beszélget a telefonközpontos Sarah-val (Mary-Louise Parker), persze az nő munkaidejében. Egyik nap Franket megpróbálják eltenni láb alól. Ő tudja, hogy a CIA próbálja megölni őt. Mivel a telefonbeszélgetéseit is lehallgatták, úgy véli, Sarah is veszélyben van. Kénytelen elrabolni a nőt, majd felkeresi egykori társait.

Na de azért akadnak egész jó megoldások is. Például amikor Willis töltényeket pirított a serpenyőben, az nagyon okos elterelés volt. De az sem volt semmi, amikor tök lazán kiszáll a veszettül gyorsan forgó kocsiból. Ilyen dolgokkal sajnos nem bővelkedik a film, de az a néhány nagyon is szórakoztató. Amúgy bár mindenki ellő egy-két poént, de aki ezt a posztot elviszi a hátán, az Malkovich. Rajta mennyit lehet mosolyogni. Egy kissé magának való fickót játszik, mondhatni, ő a kretén a csapatban.

És akkor most a szereplőkről. Willis ugyebár jó, legmélyebb álmából felkeltve is eltudná játszani ezt a karaktert, vele nem volt gond. Morgan Freeman is jó, és persze Dreyfuss is. Ellenben Mary-Louise Parker borzalmas. Most gondolom minden Weeds rajongó a skalpomat követelné, sajnálom. Pedig ott állja a sarat, de itt valami rémes, ahogy játszik. Simán kereshettek volna mást is.

A képregény egyelőre nem mozgat túlságosan. Ha ismertem volna a film előtt, lehet, hogy ennyire sem nyerte volna el a tetszésem, de mivel szerintem maga a film sem volt egy hatalmas eresztés, így a képregény is ráér még. Jómagam nem tudok ugyan párhuzamokat vonni, de azt olvastam, hogy nem kicsit felturbózták, átírták a film kedvéért.


Hát nem ez lett az év akciófilmje. Sajnálom, mert amúgy vártam, mi sül ki belőle. Többnyire mindenki hozza, amit szokott, lehet mosolyogni párszor, vannak jó jelenetek, de sajnos hiányzott az a bizonyos muníció, amely nélkül egy efféle akció és vígjáték keverék bizony üt. Egyszer nézős darab lett a Red, részemről 6/10. Nem igazán voltam a hatása alatt később, nem úgy, mint például az A-Team, vagy éppen az Expendables esetében.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet