2010. december 4.

Tolvajok városa (The Town)

| | Leave a Comment
Bizony, már egy ideje vágytam erre a filmre, és meg is kaptam, bár kicsit megkésve ugyan, de megérte a várakozás. Ben Affleck egy olyan akcióval és drámával teletömött koktélt kínált elénk második rendezésével, hogy le a kalappal előtte!
A történet központjában egy bankrabló brigád áll, akik egyik akciójuk során túszt ejtenek a biztonság kedvéért, méghozzá a fiókfőnök nőt. Persze amint tiszta lesz a terep, szabadon is engedik, de a jogosítványát maguknál tartják, így hamar rájönnek, hogy a nő bizony nem lakik messze tőlük, így megfigyelés alatt kell tartani. Doug a csaj nyomába ered, egy véletlen folytán pedig szóba elegyednek, összeismerkednek, majd ahogy az lenni szokott, egymásba habarodnak. Szerencsére azért nem ilyen egyszerű az egész, de aki látta, az tudja miről beszélek, aki pedig nem, az sürgősen pótolja!

A film hangulata már kapásból átjött, ugyanis a züllött város, a bűnözés és a munkásosztály légkör hitelesen körül lebeg minket. Ezen kívül a bankrablásos, valamint az üldözős jelenetek nem lettek telepakolva semmi extrával, sokkal inkább reálisra lett faragva. Minden abszolút feszes, Affleck valami hihetetlen, mennyire jó mennyiségekben adagolja felváltva a drámát (legyen az családi vagy bármilyen más), és az akciókat, amik, mint már említettem, nagyon is valósághűek.

A színészekről pár szót... Affleck, mint a film főszereplője voltaképp remekül játssza a kemény családi múlttal rendelkező, már-már jobb utakra vágyó fickót. Egyik társát Jeremy Renner formálja meg, akire hamarosan lehet, hogy fényes Mission Impossible jövő vár. Renner figurája a The Town-ban a tipikus rossz arc a rosszak közül. Ugye kell egy ilyen is. Jon Hamm is jó a teljesen ellenszenves FBI ügynök szerepében, Rebeca Hall pedig a Prestige-ből lehet ismerős ugye. Doug rács mögött csücsülő apját pedig a pár jelenet erejéig Chris Cooper formálja meg. A kaszting tehát korrekt, mindenki azt hozza, amit vártak tőle, és ez így is van jól.

Végére akkor az értékelés. Itt megemlíteném, hogy felénk ezt a filmet nem játszották mozikban, szégyen és gyalázat. Gondoltam, akkor marad a jó öreg torrent, de hát basszus, eddig kellett várni feliratért. Na mindegy, végül a pár hetes csúszás azért belefért, de bizony tűkön kellett ülnöm, tehát még nagyobb várakozás előzte meg a filmet, így lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy nem pontosan erre számítottam. De még így is kijár neki 8/10 a részemről, elvégre baromi jó akciójeleneteket vegyítettek nekünk össze szinte már megható drámai szálakkal. Remek rendezés Afflecktől, aki, ha mondhatjuk így, végre megtalálta a helyét. A Town-nak pedig előkelő helye lesz majd a polcomon a DVD-k közt, ha megjelenik. Még ilyet Ben, még sok ilyet!

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet