2010. december 8.

The Walking Dead S01 - Vége az első évadnak

| | Leave a Comment
Az év meglepetés sorozata minden kétséget kizárólag a Walking Dead volt, amely nem várt sikert és hatalmas nézettséget tudhat maga mögött. A mindössze 6 epizódból álló első évadban a jól ismert zombis aprítások mellett a széria nagy erősségei a drámai szálak, a karakterépítés, valamint a történet szerkezete. Sajnos azonban az utolsó résszel nem hagytak minket túlságosan lógva.

Rick Grames a helyi sheriff egy akció közben súlyosan megsérül, kómába kerül. Felébredve szembesülnie kell azzal, hogy mindent elleptek a zombik, akiket csak járkálóknak hívnak. Ez így eléggé 28 nappal később utóérzést ad, de nem vészesen. Rick persze elindul megkeresni feleségét és fiát, de persze ez nem olyan egyszerű. Akadnak segítői, és persze a történet nem várt fordulatokkal is szolgál a későbbiekben.

Az a bizonyos poszt-apokaliptikus hangulat végig ott uralkodik. A sivár tájak, a kihalt város (I'am a Legend?) mind-mind remek fless-t szolgálnak alapul. Aki egy kis béllel és egyéb belsőségekkel telepakolt aprításra vágyik, az bizony megtalálja a neki való csemegéket, ugyanis epizódonként legalább egyszer akad egy kiadós vérfürdő. Emellett pontosan jó arányban adagolják az érzelmeket, a drámai szálakat, valamint azt a bizonyos feszültséget.

Azonban sajnos nem hibátlan a sorozat. Igen, most jönnek a negatívumok. Néhány szereplő már túlságosan is idegesítő. Néhány döntés, amit hoznak közösen, bizony nagyon rossz döntés, amit szerintem ember ép ésszel még egyszer átgondolna. És ha már itt tartunk... a finálé. A néző egy sorozat évadzáró részétől valami nagyot vár, főleg az utolsó percekre. Nem azt mondom, hogy rossz volt az utolsó rész, de ez a vég, hát semmi extrát nem takar. Körülbelül úgy tudnám jellemezni, mintha csak egy reklámblokk erejéig álltunk volna meg. De hát nem, ugye. Azt hittem, ennél többet kapunk.

Persze várom a második évadot, nem is akármennyire. Még ha nem is hagytak lógva minket maximálisan, azért pár dolog még áll a levegőben. Például a félkezű, vagy épp az, hogy mit súgott Ricknek a doki. Jövőre meglátjuk, most kis szünet, de 2011-re már el is rendelték a 13 részes, második szezont. Hogy hova és meddig jut el a sorozat, majd kiderül, mindenesetre az első évad íróit kivágták, tehát új arcok fogják vésni a szkriptet ezentúl.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet