2011. január 8.

Piranha 3D

| | 1 comment
Tényleg kikapcsolt aggyal kell végignézni ezt a filmet, és akkor nem lesz semmi gond. Főleg, hogy ez azért egy bizonyos részben komédia is, így meg aztán végképp nem szabad komolyan venni. A legkisebb mértékig sem félelmetes, sokkal inkább a brutálisabb részekre mentek rá, néhol már nagyon abszurd és morbid, de hát ez volt a cél.


Nem variálták túl a történetet: a strandon hatalmas buli van, néhányan kinn vannak a tengeren, a közelben pedig vérengző piranhák szedik áldozataikat. Valami ilyesmi, persze van lúzer srác plusz a menő gyerek csaja közti kialakuló dolog is. A forgatókönyv úgy körülbelül öt perc munkája lehetett, de mint mondtam, a lényeg nem ebben volt.

Amiért hatalmas piros pont, az a pár komolyabb név. Kapásból a film elején Richard Dreyfuss. De láthatjuk még továbbá őket: Eli Roth, Ving Rhames, Christopher Lloyd és Jerry O'Connell, utóbbi a film egyik legjobb karaktere volt amúgy a nagydumás pornórendező személyében.

Valahol ez egy remake amúgy, 1978-ban találkozhattunk az eredeti Piranhával, erre egyértelmű utalás volt, hogy a két film plakátja közt nem sok az eltérés. Ellenben, mivel nem láttam a régi változatot, nem tudom, mi mennyire összefüggő, hogy ott mennyire szálltak el a trancsírban, mert itt nagyon. De persze csak annyira, hogy öröm legyen nézni. Olyan dolgokat találtak ki, hogy csak lesel.

A finálé jelenetsor annyira nem jött be, néhol a film is leül egy picit időközben, de szerencsére hamar észbe kap. Az össznépi vérfürdő (haha, tényleg az amúgy) nem lett rossz, lógnak a cafatok mindenhonnan. Aztán a csattanó, az utolsó pillanatok, tényleg a falhoz vágtak, amolyan méltó befejezés egy ekkora trancsír-parádénak. Kicsit még ülsz a stáblista közben, és mosolyogsz.

A végeredmény egy 7/10. Ha agyatlan vérengzésre vágysz, akkor ez a Te filmed. De mondom, semmiképp se vedd komolyan, hiszen a készítők sem tették azt.
Ja igen, a 3D. Erről nem tudok nyilatkozni, mert itthon néztem, BDRipen. De elvileg úgy lett átkonvertálva, utólag csapták hozzá a harmadik dimenziót. Mindenesetre ha Te is otthon nézed, ajánlom a BDRipet, mert hát gyönyörű a kép, tényleg. Főleg, hogy szinte végig süt a nap.

Hát, egy kicsit több képet válogattam össze, mint szoktam általában, de gondoltam akkor a kedvem szerint lövök párat, és ezt a négy pillanatot választottam ki. Persze ezek még nem is annyira mutatják a valódi arcát a filmnek, haha.

1 megjegyzés:

  1. Néha feküdtem egykét dolgon annyira vicces volt. Nem rossz film, néha kell ilyen is.

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet