2011. február 13.

The Company Men

| | Leave a Comment
Kellemes meglepetés volt a The Company Men, mivel nem voltam éppen felkészült a filmmel kapcsolatban, így egy rövid időre kiszippantott a valóságból, bele a gazdasági válság légkörébe. Nem váltotta meg a világot ugyan, de nem is bántam meg.

A történet egy multicég körül forog, hogyan megy tönkre, milyen hatással van rá a válság. A központi szereplő Bobby Walker (Ben Affleck), akinek megvan mindene, de elbocsájtják munkahelyéről. Másik állást nem talál, ha akadna is valami, van annyira makacs, hogy kevesebb fizetésért nem helyezkedik el sehol. Családjával egyre inkább meg kell húzniuk a nadrágszíjat. A történet másik szála pedig a cégnél játszódik, ugyanis még a nagyfőnökök sem érezhetik magukat biztonságban egy ilyen helyzetben.


A film elég melankolikusra sikeredett, persze nem is egy vidám témáról van szó. Arról szól, hogy a nagy vezérek, ha le kell mondaniuk az addig megszokott életmódról, miként dolgozzák fel azt. Valahol burkoltan arra is próbálnak rámutatni, hogy az ilyen gazdag üzletemberek még akkor is próbálják fenntartani a látszatot a többi sznob előtt, amikor már konkrétan semmijük sincs"A feleségem nem enged haza 6 előtt, nehogy a szomszédok megtudják, hogy kirúgtak. Egész nap ezt az aktatáskát kell cipelnem."

A szereplők mind-mind remekül játszanak. Affleck hozta a formáját, de nálam ezt a filmet Tommy Lee Jones vitte el inkább. Még mindig tud az öreg. Csak úgy, mint Chris Cooper. Ők így hárman nagyon értik a dolgukat. Nagyon rajtuk múlt a film, mivel a sztori igen csak kiterjedt a mindennapjaikra, magánéletükre. Az egyik mellékszerepben pedig Kevin Costner-t is láthatjuk.

Durva amúgy, hogy míg mások napról napra élnek, ezek úgy próbálnak spórolni, hogy "lehet nem mennek el Karácsonykor síelni". De azért a golf-bérletet megtartják, mert mit szólnak a többiek? Az értékelésem 7/10, persze biztos sokaknak nem fog majd tetszeni, mivel elég lassú lefolyású film, egyszer sem pörög fel túlságosan, de nálam eléggé betalált.

Legközelebb majd a Margin Call fogja ezt a témát boncolgatni, csak az egy bankban játszódik. Most kicsit jobban várom azt a filmet.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet