2011. február 15.

Egy kis Oscar előtti gondolatmenet

| | Leave a Comment
Tegnap végre volt alkalmam és időm megnézni A Király Beszédét (hozzáteszem tényleg nagyon jó lett, bár érezni rajt az "Oscar-szagot", vagyis hogy arra hajtottak), így már kicsit szerencsére tisztábban látok a közelgő Oscarral kapcsolatban. Pár sorban most kivesézem, kikre tippelek, illetve kiknek adnám a szobrot.

A Legjobb Film kategóriában elég nagy lesz a vérengzés, hiszen tényleg nagyon jó filmek kerültek a kiválasztottak közé. Bár ahogy a jelenlegi helyzet áll, a már említett Király Beszéde lesz a nyerő úgyis, de meg is érdemli! Igaz, nekem például a Fighter picit jobban tetszett, na de nem összehasonlítható a kettő. A másik tippem amúgy a Black Swan. Ellenben akármennyire bejött például az Inception, ezt a kategóriát nem érdemli meg. Viszont a Legjobb Eredeti Forgatókönyv-díjat azonnal oda neki!

Legjobb Férfi Főszereplő. Hát igen, itt is Colin Firth fogja vinni a pálmát, hiszen a dadogós VI. Györgyként nagyon meggyőzőnek bizonyult. Második tippem - bár szerintem erre nem lesz szükség - talán még James Franco a 127 Hours által. A Legjobb Női Főszereplő ha nem Natalie Portman lesz, mint a Fekete Hattyú, akkor ne is legyen senki.

Christian Bale-t nagy esélyesnek tartom a Legjobb Férfi Mellékszereplő kategóriában. A Fighter-ben a legjobb pillanatok hozzá fűződnek. Azonban most, A Király Beszéde után úgy vagyok vele, ha Geoffrey Rush viszi haza a szobrot, az is korrekt választás lenne.

Nos, az animációknál két tippem is van a mindössze három jelöltből: vagy a Toy Story 3., vagy az Így neveld a Sárkányodat. Bár a játékok harmadszorra is tartották a színvonalat, én mégis a vikinges mesének osztanám ki a díjat. A harmadik filmet, az Illuzionistát nem láttam ugyan, de már egy ideje be van az is tervezve.

Legjobb betétdal? Dido - If I Rise, amit ugye a zseniális 127 Hours-ban hallhattunk. Legjobb Vizuális Effektusok, illetve Legjobb Látványterv. Ebben a két kategóriában úgy vélem, az Alice Csodaországban-nak, és az Inception-nek kell megosztoznia. Hogy melyiket melyik kapja, az már mindegy.

A Legjobb Rendező? David Fincher és A Közösségi Háló! És pont! Két óra úgy elszállt, hogy észre sem vettem, pedig végig csak beszélnek benne. És simán újranézném akármikor. Ilyen rendezésért kell azért egy Oscar.

Nagyjából ennyi, ami komolyabban érdekel. Február 27-én, azaz jövő hétvégén minden kiderül. Kíváncsi leszek, beváltak-e a tippjeim.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet