2011. február 26.

The Resident

| | Leave a Comment
Talán a Resident-re az lenne a legmegfelelőbb jelző, hogy rossz időben volt, rossz helyen. Ezalatt azt értem, hogy ha mondjuk a nyolcvanas években készült volna el, akkor inkább betalált volna, viszont ez így 2011-ben már kevés volt.


Mennyit tudsz a sztoriról? Pont eleget? Biztosan! Ezt azért írtam le így, mert nem akarok túl sokat elmondani a történetről. Maradjunk annyiban, hogy Hillary Swank albérletet keres, talál is egy neki megfelelőt, ahol Jeffrey Dean Morgan a főbérlő, akinek az örege, Christopher Lee is azon az emeleten lakik, és nagyon gonoszan tud nézni. Többet nem is érdemes tudni, csak rombolnám az amúgy nem nagy élményt.

Az volt a legnagyobb probléma, hogy túlságosan is kiszámítható az egész, már messziről látszott a következő fordulat. Oké, ha ezzel neked nincs is mondjuk bajod, akkor elárulom azt is, hogy azt hiszem, egyszer, ha sikerült megugranom egy hirtelen jelenetnél, valamint a feszültség is csak néhol ült rá a játékidőre. Lehet ám, hogy velem van a baj, de picit többet vártam azt hiszem.

A pofonegyszerű történetet néhol már csak a színészek játéka tudta megmenteni, ugyanis: mindenki remekelt, többé kevésbé. Swank rendben volt, állta a sarat. Az pedig, hogy Christopher Lee is jó, szerintem mondanom sem kell. Viszont Jeffrey Dean Morgannel kicsit vegyesek az érzelmek. Látszott az igyekezet, néhol tényleg vitte a hátán a jelenetet, beleadott amit tudott, ezekkel ellentétben sokszor nem érte el a kívánt hatást.

Az előzetes amúgy megtévesztett minket, nem egy jóféle albérlős horror született, sokkal inkább egy néhol picit unalomba fulladó thriller. A drámázásokkal nem volt bajom, nem vitték túlzásba, ami volt, azt is jól eltalálták, azokért tényleg egy piros pont jár. Volt egy visszajátszásos jelenet, ami picit jobban odatapasztott a székhez, már-már majdnem elkaptam a film fonalát, csak sajnos sikerült újfent elengednem.

A The Resident sajnos így 5/10 lett. Talán a gyakorlottabb, elhivatott horror rajongók majd rábólintanak, de nálam ez így mellélövés volt. Amúgy az egész only-DVD dolog lesz, szóval odakint sem adták mozik, hanem egyenesen lézerlemezre küldték (nem véletlenül, ehh), gondolom majd hozzánk is érkezik valamikor.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet