2011. április 9.

Csúcshatás (Limitless)

| | Leave a Comment
A Limitlessnek minden kisebb-nagyobb hibája ellenére sikerült elérni azt, hogy az elsőtől az utolsó percig magával rántott és nem is okozott unalmas perceket. Egy pofon egyszerű filmről van szó, amely bár lehet, hogy idővel már-már túlontúl is kiszámítható, de összességében baromi jól fel lett építve.


A sztori főhőse az írói krízisben szenvedő Eddie (Bradley Cooper), épp első regényén dolgozik, pontosabban dolgozna, ha lenne ihlet. Barátnője szakít vele, valamint egy hajszál választja el attól, hogy albérletéből kipaterolják. Egyik nap aztán találkozik volt sógorával (nem, nem a frissen dobott exének testvérével), aki lévén, hogy drogdíler, ad neki egy tablettát. Az NZT nevű bogyó segítségével Eddie az agyának még több kapacitását kitudja használni. Ennyit elég is tudnod, de nyugi, itt még nem is telt el sok a játékidőből, a film még tartogat néhány meglepetést.

Meglepődtem Bradley Cooper-en. Bírom őt amúgy, főleg a Hangover és az A-Team által kedveltem meg, de itt szerencsére nagyobb teret kap, és hát ugyanolyan jól játssza a lepukkadt írópalántát, mint a későbbiekben a befutott IQ-bajnokot. Robert De Niro felbukkanásával az volt az egyetlen problémám, hogy nem játszott annyira kulcsfontosságú karaktert, mint azt előzőleg gondoltuk volna, így kicsit jobban "hiányoltam" az öreget, persze amit láthatunk tőle, azzal nyilván nincs gond.


A film tempója tényleg nagyon feszes. Nincs hosszú felvezetés, elég hamar belecsapnak úgymond a lecsóba, ráadásul Bradley folyamatosan narrálja az eseményeket, amik csak még többet dobnak a hangulaton. A cselekmény előrehaladtával nem feltétlenül lepődünk meg a fordulatokon (vagy nem mindegyiken), de maga a játékidő nem akart hosszabbnak tűnni, mint amennyi - egyszer néztem az órámra, de meglepődtem, hogy már egy órája megy a film. Külön említést érdemelnek még a vizuális megoldások, amikor Eddie éppen a cucc hatása alatt van. A film legjobb pillanatai közé tartoznak ezek.

A Limitless tehát ajánlott film, hiszen minden adva van, hogy élvezzük. Hangulatilag sem egy tipikus akció-thriller, mint ahogyan azt mindenhol olvashatjuk, bizony elég sokszor csal mosolyt is az arcunkra. 7/10 azt hiszem, és simán újranézhető, minden kiszámíthatósága ellenére egyetlen percig sem bántam meg a megtekintést.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet