2011. április 21.

Paul

| | Leave a Comment
Hát gyerekek, az év egyik legjobban várt vígjátéka végül elég nagy csalódás lett számomra. Pedig konkrétan minden adott volt egy fasza kis vígjátékhoz, sőt még az Imdb-n a 7, illetve 8 pont között ingázó pontszám is a hazai premier előtti megtekintésre inspirált. Ez volt pár hete, direkt nem írtam róla a rá következő napokban, hátha enyhülnek picit a rosszabb emlékek. Hát nem így lett.


Az ember azt hinné, ez egy ízig-vérig Simon Pegg - Nick Frost komédia, elvégre ők írták a forgatókönyvet, és a főszerepeket is magukra osztották. Sajnos azonban egy másfél órás sablonrengeteget toltak az orrunk alá, amelyet még ők sem tudnak kihúzni a szarból, esetleg néha Seth Rogen hangján megszólaló űrlény, Paul süt el pár tényleg vicces poént. A többi mehet a levesbe.

Maga a történet annyi, hogy a két képregény- és űrlénybuzi angol srác az Államokba érkezik a Comic Conra, és ha már ott járnak, a legendás 51-s Körzetet sem hagyhatják ki. Itt találkoznak Paullal, aki évtizedek óta él ezen a bolygón, de mivel vadásznak rá, vissza akar jutni a sajátjára. Mindamellett Paul iszik, füvezik, lazulgat, sokkalta jobban tudja élvezni a földi életet, mint a két lúzer főhős.

A poénoknak körülbelül a fele volt csak vicces, ami egy vígjátéknál nem éppen jó arány ugye. Ami jó, azok kellően szókimondóak és szexisták, de persze nem maradhatnak el a már kötelezővé vált meleg és vallás alázások sem. A több filmes utalás pedig csak hab a tortán.

A szereplőkről röviden annyit, hogy Pegg és Frost bár jók voltak, de például egy Haláli Hullák Hajnala szintet nem igazán ütnek meg, messziről sem. Eleinte csak a velük kapcsolatos bénázásokon mosolygunk (igaz néha kínosan), amíg meg nem jelenik Paul, aki elviszi a hátán a filmet. Aztán vannak rosszak is: Jason Bateman még nem is volt annyira gáz, ellenben Bill Hader-el. Sigourney Weaver pár perces megjelenése a film végén pedig szintén kissé kínosra sikerült.

Kíváncsi leszek az itthoni fogadtatásra, mert lehet, hogy a többségnek bejön majd, de nekem ez csak egy 5/10-s élmény lett. Lehetett volna mondjuk 6 is, ha az utolsó körülbelül negyed óra valamivel jobbra sikerül és nem egy hatalmas nyáltengert zúdítanak a nyakunkba. Remélem Pegg és Frost legközelebb valami jobb minőséget fog kreálni, mert ezzel nálam nagyon mellé lőttek sajnos.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet