2011. május 20.

Ismeretlen férfi (Unknown)

| | Leave a Comment
Ismét egy alaposan kihagyott lehetőséget láthattunk. Ennyiben össze is lehetne foglalni akár az egész filmet, lévén, hogy a történetet hallva és az előzetest nézve ennél azért jócskán többet vártam.


Még így néhány héttel a megtekintés után is bennem motoszkál a gondolat: ez a film nagyon üres. Amit ezen a téren megtudok még bocsátani, az a film első fele. Igen lassan épül fel a sztori, nem kapkodják el a tempót, de ez egy darabig nem is zavart, mert hajtott a kíváncsiság, mi sül ki a sztoriból.

Mert az bizony van, nem is akármilyen. Dr. Martin Harris (Liam Neeson) feleségével Berlinbe utazik egy konferenciára. A szállodánál veszi észre, hogy egy bőrönd a reptéren maradt. Amíg neje a lakosztállyal foglalatoskodik, addig ő visszataxizik a csomagért. Csak hogy autóbalesetet szenved. Néhány nap kóma után felébred, azonban felesége nem ismeri őt fel, helyére pedig egy másik Dr. Martin Harris lépett.

A helyzet az, hogy a film a játékidő második felére iszonyatosan súlytalan lesz. Néha bekúszik pár akciósabb jelenet, de sajnos még ezek sem emelkednek felül a közepes minőségen. Ha valami csoda folytán sikerült volna megőrizni a film első felében felépített hangulatot, talán még egy fasza kis könnyed thriller is lehetne, de így sajnos nem lett az.

Ezt még tetézték azzal, hogy mindösszesen két kiemelkedő alkotást láthatunk az egész filmben, az összes többi ment a levesbe. Ebből az egyik egyértelműen Liam Neeson, aki kisujjból viszi el a hátán a filmet, így kell ezt csinálni. A másik Frank Langella, igaz nem túl nagy szerepben, de még mindig bírom az öreget.

Amúgy a vége csattanó nem lepett meg túlságosan, egy idő után már messziről kitalálható, ennél valamivel eredetibb csavart vártam azért. Nem bántam meg, hogy megnéztem, egyszer mindenképp ajánlott a megtekintés, de többször nem hiszem, hogy rávisz még a lélek. 6/10.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet