2011. június 23.

Hanna - Gyilkos természet

| | Leave a Comment
Rögtön a közepébe vágok: ez egy jó film! Őszintén megvallva, nem is tudom, mikor szegezett oda bunyó ilyen mértékig a székhez, mint a Hanna akármelyik összecsapása. Na persze nem ezek miatt lett jó mozi, de mindenképp hozzájárult. Bár az első negyed óra valami egészen más képet sugall a filmről, mint amilyenné a későbbiekben válik végül, de nem okozott csalódást, sőt.


Apa és lánya az erdőben élnek, távol a civilizációtól. Az apa kiképezte lányát az ölésre, arra, hogy megtudja védeni magát, kerüljön az akárhány emberi életbe. Aztán amikor úgy érzik, hogy eljött az idő, hogy kilépjenek a világba, egy jeladó bekapcsolásával már a CIA lohol a nyomukban. Ugyanis le kell számolni a múlttal, de ezt nem mondom tovább. Innen változik át a film naturalista, nomád filmből üldözős akcióvá.

Sajnos olyan dolgokon csúszott el a film, amiket simán ki lehetett volna kerülni. Nem mondom egy percig sem, hogy unalmas, attól függetlenül, hogy abszolút nem pörög magas fokozaton, de volt néhány kakukktojásnak számító jelenet, valamint szereplő. Ezeket egyszerűen csak át kellett volna lépni, hiszen látszott, hogy a készítők pontosan tudják, merre is akarnak elmenni, és volt még muníció a tarsolyukban, így nem is értettem a dolgot.

Saoirse Ronan, mint címszereplő úgy vélem, remekül helyt állt, de a filmet mégis Cate Blanchett vitte el a hátán inkább, mint a negatív személy. Legalábbis a jeleneteit, na azokat uralta. Messziről lerí róla, hogy nem a jó oldalon áll, úgymond sugárzik belőle a gonoszság, tapintani lehet a feszültséget. Ellenben Eric Bana ezúttal sajnos nem adott sok pluszt a filmhez, noha nem is rajta múlt a lényeg, de ezúttal közepes, amit teljesít.

Mint azt ahogy az iromány elején említettem, az akciók, hát igen. Ha jól emlékszem, mindössze egyetlen ilyen összecsapás lóg ki a többi szimplán csak cool közül, ez pedig, amikor Banát letámadják az aluljáróban. Az összes többiről egyszerűen képtelen voltam levenni a szemem, még akkor is, ha kicsit durva, hogy mindezeket egy kamaszlány hajtja végre. Szerencsére nem olyan irreálisan, ahogy azt a Kick-Ass-ben láthattuk, nem mintha azzal gondom lett volna, de itt az olyan bunyók nem fértek volna el. A legjobb ilyen egyértelműen a konténereknél volt.

Sajnos nem ez lesz az év filmje, de összességében korrektnek tartom, holott akadt még rajt csiszolni való. Mindenesetre 7/10, igaz először még nyolcat akartam - egy fél pont még akár mehet is mellé. Nem volt egy hétköznapi élmény, de érdemes beülni rá.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet