2011. június 10.

A Negyedik (I Am Number Four)

| | Leave a Comment
Uram atyám, ez meg mi volt? Na jó, ez egy sci-fi köntösbe bújtatott tinifilm, semmi több. Nem a legjobb koktél nyilván, sőt ezekből is a gagyi fajta. Mégpedig azért, mert ami sci-fi benne, az nagyon gyenge, szinte B-film minőséggel vetekszik. Ami pedig tinifilm adalék, abban pedig adva van minden, ami egy lehető legsnasszabb tinédzser moziban csak előfordulhat. Mindezt komolyan is gondolták? Attól tartok, igen.


Hármat már megöltek. Most ő következik. A Negyedik. Ez ám a sztori, mi? Rém egyszerű a történet, akinek eddig nem esett volna le: három, ugyanazon bolygóról jött, embernek álcázott földönkívülit már kicsinált az ellenséges bolygó rendíthetetlen rossz fiúja, most hősünk van hátra, aki éppen sulit vált, és itt lép életbe a már említett tinifilm-szál.

Maga a film baromi súlytalan és erőtlen is. Sajnos akciójelenetekben túlzottan nem jeleskedik, pedig azoknak talán sikerült volna feldobni a játékidőt, amely bár szerencsére nem hosszú a maga alig több, mint másfél órájával, de még így is egy laza örökkévalóságnak tűnt. Nem pörgött az idő kicsit sem, őszintén megmondom, volt, amikor vártam már, hogy peregni kezdjen az a stáblista.

Itt jönne az a rész, hogy szerencsére a színészi játékok azért dobtak a színvonalon, ők mentik meg a filmet a globális pusztulástól. De nem ez a rész jön, mert ilyen rész konkrétan nincs. Ugyanis egyetlen színészre sem tudnám rámondani, hogy annyira maradandót alkotott volna, tehát ez is kapufa.

Akkor mégis, mi marad?

Marad több, mint másfél óra elpazarolt idő, egy ömlesztett giccs-massza; egy film, amely valahol két egymástól eltérő kategória között próbál zöld ágra vergődni, természetesen baromi komolyan véve magát, iszonyat gyenge lábakon állva, a Disturbia rendezőjétől. És persze marad egy 3/10-es osztályzat. Ne nézzétek meg!

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet