2011. július 10.

100 film, amit látnotok kell - #1

| | 1 comment
Mostantól lesz ilyen is: 100 film, amit ajánlok. Amiket tényleg igazán jónak tartok. Ami fontos, hogy nincs tetszési sorrend, csak ahogy jön. Nem lesznek hosszú dicsőítések, mivel ha már egyszer szerepel ebben a VIP 100-s listában, megvagyok velük nagyon is elégedve. Baromi messze van még a vége, mert nyilván nem naponta fogok posztolni ezzel kapcsolatban. Lássuk az elsőt.

Frost/Nixon (2008)


Ron Howard olyan filmje, amit mindenkinek látnia kell. True story alapján, amelyben a népszerű showman, David Frost interjúvolja meg a nemrég lemondott Nixon elnököt. A szándékok nem éppen barátságosak, de méltó ellenfelére talált. A film első fele az előkészületek, a második fele pedig maga a három részes interjú. Vérbeli politikai dráma. Valami hihetetlen, mennyire odaszegezett anno a képernyőre, holott én tipikusan az a fajta vagyok, akit hidegen hagy a politika.

Felejthetetlen: Nixon felhívja Frostot részegen éjszaka.

Rendező: Ron Howard
Szereplők: Frank Langella, Michael Sheen, Sam Rockwell, Rebecca Hall, Kevin Bacon.

1 megjegyzés:

  1. Alapfilm, tényleg mindenkinek látnia kell. Amúgy meg jó ötlet ez a száz film, kíváncsian várom a többit.

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet