2011. július 1.

Lázongó Ifjúság (Youth in Revolt)

| | 1 comment
A Youth in Revolt esetében tessék felkészülni egy nem éppen szokványos tinifilmre, amely bár nem kevés helyen tér el társaitól, mégis kellemes szórakozás volt így nyárra.

Leginkább az elvont jelzővel tudnám illetni. Erre tessék felkészülni, ha eddig kimaradt. Bevallom, én a film első feléről képtelen voltam levenni a szemem, annyira lekötött. Tizenéves srác hétköznapi gondjai, remek narrációval, gitárra írt zenékkel. Sajnos azonban a játékidő második felére a cselekmény rendesen összekuszálódik, a film kissé súlytalanná válik.


Nick Twisp története, aki igazi lúzer, és akinek megtetszik egy csaj, Sheeni. Ám a lánynak már van barátja, a sportos, eminens tanuló, vérbeli kőbunkó, művészlélek srác. Hősünk azonban nem adja fel: megalkotja saját maga alteregóját, Francious Dillingert, akinek elvileg segítenie kéne őt, ehelyett bajba sodorja.

"In the movies the good guy gets a girl. In the real life it's ussually the prick."

Egyértelmű, hogy Michael Cera kellett ide, napjaink egyik legjobb geek-arca. Sajnos az általa imádott csaj, Portia Doubleday nem nyújt kiemelkedőt a játékával, de annyira nem is vészes. Viszont amilyen arcokat szedtek össze mellékszereplőknek, azért megkérdeztem, miért nem találtak valaki mást az ő karakterére? Mert a film egyik titkos fegyvere színes epizódszerepekben rejlik: Zach Galifianakis, Steve Buscemi, Justin Long (a legjobb ő volt), Ray Liotta, Fred Willard. Ugye?

Annyira kár a film második feléért. Nem azt mondom, hogy addigra már eluntam magam, csak néha úgy érzed, eltúlozták picit a jeleneteket. Azért a teljes játékidő alatt összesen talán háromszor fel is nevettem (kocsit a tóba = na ott folytak a könnyeim). Maradjunk 7/10-nél, de lehet, hogy valami nagyon elvetemült tinifilm rajongónak kell lenned, hogy élvezni tudd te is. És akkor ideje lenne valahonnan beszerezni a könyvet is, mert az eredeti terv szerint először azt akartam kivégezni, de végül a film beelőzte.

1 megjegyzés:

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet