2011. július 12.

Szerelem és más drogok (Love and Other Drugs)

| | Leave a Comment
Azt hiszem ez volt az a film, aminek a megtekintését nem azért tologattam jobbra-balra, mert nem érdekelt, hanem mert mindig akadt valami fontosabb néznivaló. Mindenesetre úgy tűnik, szerencsém van az ilyen talonban lévő filmekkel, ugyanis a Love and Other Drugs egy teljesen jó száz percet adott. Hiába na, azért Jake Gyllenhall miatt is muszáj volt, hiszen az ő nevéhez fűződik a Donnie Darko is, ami a világ legjobb filmje.


A film felépítését úgy kell elképzelni, hogy nem igazán kavarják össze a dolgokat, hanem fokozatosan építik fel az egészet. Az elején egy teljesen laza, vicces mozinak indul, amely romantikába vágtat át, majd drámával zárul. Persze közben azért mindegyik kategóriából maradnak morzsák elszórtan, de néha azért megingott a rendező kezében a gyeplő, ezt érezni lehet párszor.

A történet főhőse Jamie, akit kirúgnak a munkahelyéről, miután megdugta a főnök nőjét. Ő amolyan laza nőcsábász típus, rutinból flörtölget, tudjátok, láttatok már ilyet. Végül a gyógyszeriparban köt ki, ahol hamar ráérez az üzlet ízére, beindul a szekér. Mindez a viagra feltalálásának idejében játszódik, a kilencvenes években. A lényeg, hogy Jamie megismerkedik Maggievel, akivel aztán viszonya lesz, és még talán többet is szeretne. A lány viszont azért fáradt bele a párkapcsolatokba, mert parkinson-kóros, és nem akar senkit kitenni ilyen életnek.

Az egészben tényleg az tetszett igazán, hogy baromi könnyen lecsúszik az embernek, minden klappol. Noha nem több egy hollywoodi popcorn romantikánál, de nem is akar többnek látszani: dráma és szerelem, némi humorral. Szerencsére a film poénosabb része sem válik egy percig sem kínossá, még akkor sem, ha a fő humorfelelős a főhős dagi tesója - klisé a köbön tudom, de a szexista dumák marha jók voltak.


A két főszereplőre amúgy megint nem lehet panasz. Bár elsőre A Buborék Srác Gyllenhall kicsit furcsának tűnhet ennyire laza szerepben, de nagyon ment neki, tényleg. Mellette Hathaway is helytállt, csak úgy vibrált köztük a levegő, semmi kétség.

Sajnos a túlzott klisé lavinában vérzik el a film, hiszen a fordulatok többsége gondolom senkit sem fog meglepni. Akármennyire is könnyen fogyasztható csemege lett, sok újdonságot nem sikerült kipréselni belőle. Maga a film vége pedig már messziről kitalálható, ha van egy kis rutinod a hasonló témákban, akkor egyhamar kimatekozod. A végeredmény 7/10. Egyszer tényleg szórakoztat a maga módján, de többször nem hiszem, hogy megnézném.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet