2011. augusztus 28.

Paranormal Activity 2.

| | Leave a Comment
Nem tudtok aludni? Íme a gyógymód a problémára. Alacsony költségvetésű, másfél órás és ki****ott unalmas. Noha az első rész után megfogadtam, hogy ezt már biztosan elfogom kerülni, talán tényleg jobban is jártam volna, ha mégis kihagyom. Azt hiszem az alábbi kép tudja legjobban illusztrálni a film izgalmi faktorát:

Felteszem a sztori - már ha lehet itt olyanról beszélni - mindenki számára ismert: szellem van a házban, a kamera pedig mindent felvesz. A tényleges történések ezúttal is átcsúsztak a játékidő második felére, egészen addig alig történik valami. Néha kinyílik vagy épp becsukódik egy ajtó, esetleg leesik egy serpenyő. És ennyi. A továbbiakban nézhetjük a medencét, a konyhát, a kertet, az idilli családi ház kameraképeit. Komolyan, amikor már ötödszörre végignézették velünk, hogy mennyire nem történik semmi éjszaka, majdnem kikapcsoltam. Néha pár pillanatra bevágják, mivel ütik el a lakók a nappalokat, majd jönnek ismét az éjszakai képek. Mi pedig csak fészkelődünk a fotelben, várva, hogy történjen már valami. Ez a film első fele.

A végére azért összejön egy-két jobb jelenet, de alig kárpótol minket az addig felállított siralmas felvezetés miatt. És persze most is próbálták true storyként beállítani, de ahogy olvasgattam erre-arra: van, aki még el is hiszi, hogy igazi felvételeket látott. Ezúttal pedig tetézték a dolgot egy kutyával és egy kisgyerekkel, hogy most ne csak felnőtt emberek legyenek a középpontban. Ez bizonyos szempontból jó, hiszen nem akartuk még egyszer ugyanazt a filmet megnézni.

Na, valami ilyesmi lett a Paranormal Activity 2. Hogy jobb-e, mint az első? Nem jobb, de nem is rosszabb. Azt is pont ennyire untam. 3/10, jóindulattal mondjuk.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet