2011. szeptember 5.

Őrült, dilis szerelem (Crazy, Stupid, Love)

| | Leave a Comment
Van egy jó hírem: ez tényleg egy teljesen szerethető film lett, elejétől a végéig. Átlagos romantikus vígjáték ugyan, de nem is akar többnek látszani ennél. Az I Love You, Philip Morris rendezőpárosa tolta elénk, remek színészekkel, kicsit csöpögős befejezéssel.


Cal felesége válni akar. Ezt egy vacsorán jelenti be, és még azt is hozzáteszi, hogy már meg is csalta őt az egyik kollégájával. A férfi magába roskadva összecsomagol, elköltözik. Magányos estéit egy bárban iszogatva tölti. Itt találkozik a nőcsábász Jacobbal, aki megszánja Cal-t, és bevezeti a csajozás rejtelmeibe. Természetesen nem ússzuk meg ennyivel, hiszen ez így nagyon kevés lenne: további két szál eseményeit követhetjük még nyomon, de ezeket nem akarom lelőni. Legyen annyi elég, hogy a végére nagyon jól összefutnak a történések.

Egyáltalán nem azzal a fajta vígjátékkal van dolgunk, amin könnyesre röhögjük magunkat. De még csak egyedinek sem nevezném. Néha a romantikus része már-már túlnőtt a komikus részen, de szerencsére ez pozitívumnak tehető be. Hiszen egyáltalán nem az erőltetett, nyálas romantikával van dolgunk. Így kapjuk meg szinte a tökéletes koktélt, amelynek hála, a film egyetlen pillanatra sem ül le, nem válik unalmassá.

Az pedig nem semmi, milyen kasztingot hoztak tető alá. A főhős Steve Carrell, aki ugyan nem egy giga nagy tehetség, de bírom őt, pedig a legtöbb filmjében szinte ugyanazt a karaktert hozza. A legnagyobb ász egyértelműen Ryan Gosling, akit egyre jobban kedvelek. Legutóbb a Blue Valentine-ban nyűgözött le, most viszont a humoros oldalát is megismerhetjük. Ezt a nőcsábász szerepet mintha csak ráöntötték volna. Rajtuk kívül feltűnik Emma Stone, Kevin Bacon, Julianne Moore, Marisa Tomei, valamint John Carroll Lynch is. Úgy istenigazából senkit sem tudnék durván lehúzni, de a leggyengébb alakításért járó díjat most Julianne Moore kapná meg tőlem a szereplők közül.

A közel két óra alatt ugyan nem ússzuk meg különféle sallangok nélkül, sőt, a befejezés szinte már csöpög, de mégsem tudok rá nagyon haragudni. Talán az iskolai beszédes rész volt egy nagy, nem oda illő kakukktojás. Még szerencse, hogy a szálak remekül fonódnak össze, így kárpótolva vagyunk. 7/10, meg mondjuk egy fél, mert tök jól feldobta a napomat. Akár még 8 is lehetne, de szőrösszívű vagyok. Nem hétköznapi romantikus film, annál sokkal többet tartogat szerencsére.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet