2011. november 29.

30 Minutes or Less

| | Leave a Comment
Ilyenkor van az, hogy lazán csak zsebre kell vágni az agyat, majd leülni egy olyan vígjátékhoz, mint a 30 Minutes or Less. Hiszen maga a Zombieland rendezője szállította nekünk, ilyen garanciális nevekkel, mint Danny McBride, vagy Jesse Eisenberg. Az év komédiája? Messze nem tökéletes, de ha van felesleges 80 perced, akkor hajrá!


A sztori először két szálon fut, de hamar összekapcsolódnak. Az egyik oldalon egy pizzafutár (Jesse Eisenberg) és annak laza tanár (Aziz Ansari) haverja áll, őket ismerhetjük meg pár percben. A másikon pedig két semmittevő, naplopó fickó (Danny McBride és Nick Swardson) próbálja eltetetni egyikük gazdag faterját láb alól, hogy majd övüké legyen az örökölt vagyon. Ehhez egy bérgyilkos kell, mert hát milliomosként kell gondolkozni, és egy milliomos is ezt tenné, felfogadna valakit. Egy bérgyilkoshoz pedig szintén pénzre van szükség, amit bankrablással tudnak csak előteremteni.

Természetesen nem ők fogják kirámolni a bankot, hanem foglyul ejtik a pizzafutár srácot, rászerelnek egy bombát, az idő pedig sürgeti őt. A továbbiakban ebből adódnak majd a teljesen kész szituációk. Főleg ezek miatt tetszett, mert azt nem mondanám, hogy hemzseg az egysoros poénoktól a film, sőt, ami van, az inkább amolyan Your Highness-szintű, bár ez most nekem jobban bejött. Kiadós mennyiségű káromkodásra tessék felkészülni, akinek az ilyen stílust nem veszi be a gyomra, az kerülje el messzire.


És természetesen ne feledjük a film legnagyobb pozitívumát: Aziz Ansari, aki úgy, ahogy van, lesöpör mindenkit a képernyőről. Egy idő után már meg sem kellett szólalnia, a szimpla jelenlétével mosolyt csalt az arcomra. Majd meglátjátok, ha eddig nem tettétek.

Maga a film amúgy nagyon pörgős lett, végig magas fokozaton gurul előre. Ahogy már írtam, 80 perc az egész, így aztán a végeredmény pedig főleg üresjáratoktól mentes.

Egyszerűen csak nem kell tőle sokat várni. Nem egy könnyen lecsúsztatható vígjáték, teljesen komolytalan, de egyszer most klassz kikapcsolódás volt, majd pár év múlva meg úgyis újranézzük. 7/10, de majdnem nyolc! A stáblista utáni jelenetet pedig ne hagyjátok ki.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet