2012. január 31.

Uncertainty

| | Leave a Comment
Az Uncertainty érdekes kivitelezésen alapszik. Központi témának a döntéseket, illetve azoknak fontosságát választotta. Mi lenne, ha...?


A film úgy kezd, hogy a srác és a tizenegy hetes terhes barátnője nagy dilemmában vannak: elmenjenek-e a lány anyjához látogatóba? Végül feldobnak egy érmét, a történet pedig két szálon fut tovább. Az egyik szálon elmennek látogatóba, míg a másikon nem - mindkét variációt láthatjuk.

Utóbbiba egy thriller-szálat is becsempésztek, mivel a taxiban ülve találnak egy telefont, ami hirtelen több embernek is kell, valakit le is lőnek miatta. Ebből egy többnyire feszes üldözős rész alakul ki, egyik döntést halmozva a másik után. Míg a másik szálon a családi látogatás félig happy, félig drámai fordulatait követhetjük nyomon. Hiszen a lány anyja nem egy könnyű eset, ezért is filóztak annyit, elmenjenek-e hozzá.

Mint említettem, maga a kivitelezés érdekes módon lett bemutatva, de sokszor túlságosan is középszerű volt az összkép. Végig ott lógott a lehetőség valami jobbra, de ezt sem az író, sem a rendező nem vette észre. Főleg a családi rész okozott unalmasabb pillanatokat, miközben a telefonos szál sokkal izgalmasabb perceket tartogatott. Mindez azonban úgy összevágva és egymás után halmozva, hogy le a kalappal. Mert mind a két történet kellett ahhoz, hogy minél alaposabban megismerjük a főszereplőket. És bár két teljesen eltérő hangulatot és atmoszférát sugall a két történet, mégis jól sikerült snittekkel oldották meg a vágói részt.

A színészek közül egyedül talán Joseph Gordon-Levittet emelném ki. Mellette ugyanis Lynn Collins nem adott sokat hozzá az élményhez a játékával, teljesen felejthetőt alakított.

Nagy kár, hogy a végére nem tartogat semmi különlegességet, pedig az ember azt várná, hogy sokkal okosabban oldják meg. Hogy majd jókat agyalhatunk a film után. Pedig tényleg jó ez a "mi lett volna ha" alapötlet, meg mindkét lehetőség bemutatása. Valamelyest lekötött, legközelebb meg 5-10 év múlva háttérzajnak még akár el is megy, ha leadják a tévében. 6/10.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet