2012. február 24.

Hostel: Part III

| | Leave a Comment
A Hostel-széria bebizonyította, hogy mindig van lejjebb. A mondás úgy tartja, hogy annyit ér, mint a szarnak egy pofon, és valljuk be, ez a kínzós sorozat harmadik darabjához is teljesen helytálló hasonlat.

Eli Roth dobbantott, ezúttal nem ő rendezte, sőt az írásban is csak közreműködőként volt jelen. Hogy ez most jó, vagy rossz hír, nem tudom eldönteni, mert én az első két résztől sem dobtam hátast lelkesedésemben. A Hostel: Part III rendelkezik minden olyan elemmel, mint elődjei, csak sokkal butább, vagy mondhatni, primitívebb náluk.

Egy legénybúcsú torkollik vérfürdővé egy elit vadászklub jóvoltából, akiknek tagjai egy üvegfalon túl élvezik a préda kínzását. Nem csak, hogy élvezik, de még meg is tippelhetik személyi számítógépükön, hogy a kínzó éppen milyen eszközzel fog játszadozni a mit sem sejtő áldozatán. Igazából joggal mondhatjuk, hogy a Hostelt is elérte a Saw-szindróma, ugyanis a felesleges bőrlenyúzása a szériának csak rontja az amúgy sem tekintélyes múltat, annyi különbséggel, hogy a Saw első részei még jók is voltak. Valamint a Motel soha nem rejtette véka alá, hogy célja a minél betegebb tálalás, amiből most egy vagy több fokkal talán kevesebb jut nekünk. Helyette foglalkoznak inkább dögivel az egydimenziós karakterek "kitérdekel?"-szintű sorsával, nem mellesleg baromi sokáig húzzák az időt a legelső kínzásig.

De, hogy valami jót is mondjak, a film rövid, a játékidő nem haladja meg a másfél órát sem. Az első jelenet meglepően jó, az utolsó is, de addigra már túl vagyunk egy olyan szintű döcögős hullámvasúton, amit csak a nagyon elhivatott trash-fanok képesek élvezni, vagy még ők sem. És akadnak ismerősebb arcok is innen-onnan: ha láttad a Vonzás Szabályait, akkor Kip Padrue-ról máris egy eszement európai kiruccanás jut eszedbe, ha pedig nézted anno a Nip/Tuck-ot, akkor a mankós srác is ismerős lehet neked, mint Matt McNamara.

Zárásnak annyit, hogy nem ezzel a résszel fogod megszeretni a trilógiát. 3/10 azért elmegy rá, de nem igazán merném ajánlani azoknak sem, akiknek tetszett az első két rész. Kíváncsi vagyok, mikor jut valakinek eszébe, hogy kéne egy 3D-s Hostel is.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet