2012. február 10.

The Innkeepers

| | Leave a Comment
Az Innkeepers egy sima, közepes szellemes film. Kissé felemás érzelmeket keltett bennem abból a szempontból, hogy bár egyáltalán nem nagy eresztés, de mégis, miközben a fél világ a Paranormal Activity-re ejakuál (én meg nem), addig azért jó volt látni valami komolyabb próbálkozást is ebből a kísértetes témából. Persze kinek ez, kinek meg az jön be, de nekem már herótom van a Parajelenségektől.

Két alkalmazott, Claire és Luke utolsó napjaikat töltik egy bezárásra váró panzióban. Megragadva a fennmaradt pár napot úgy döntenek, utánajárnak szálló körül keringő kísértethistóriának. A film elég döcögősen indul, és végig csak dögöc szinte, eleinte a két főszereplő unalmas mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Még szerencse, hogy két perc után sikerül megkedvelnünk őket, ami egy kicsit feldobja a kezdeti szürkeséget.

A legnagyobb gond nem is a lassan csordogáló tempóval volt, hanem, hogy a középszerű fináléig elég nagy hangsúlyt fektettek a csendre, mint a hangulat fokozására. Sajnos ez nem túl jó abból a szempontból, hogy maga a film másfél órás, sok minden pedig nem történik. Viszont mindenképp a pozitívumok közé sorolnám, hogy az egész egy régi stílusú panzióban játszódik, ami azért megteremt egy bizonyos légkört.


Azt azért még így a végére megjegyezném, hogy a rendezőhöz nem vágtak hozzá valami nagy összeget, és mivel elég alacsony költségvetéssel dolgozott, egy vagy két gyengébb megoldásra lehet számítani, amikre még csak nem is mondanám kifejezetten, hogy annyira szükségesek voltak. A film pedig 5/10, szerintem ha beakarjátok iktatni, valami nagyon unalmas napra tegyétek inkább.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet