2012. február 18.

A Very Harold & Kumar 3D Christmas

| | 2 comments
Amit már biztosra vehetünk, hogy a Harold & Kumar írói részről részre egyre jobban elszállnak, akárcsak a két címszereplő, amikor éppen rágyújt egy frissen sodort ganjára. Nem is csodálkoznék, ha kiderülne, hogy Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg a forgatókönyv írása közben folyamatosan csak téptek. És ez nem feltétlenül írható fel a minőség javára, sajnos. Főleg, ha figyelembe vesszük a legendás első részt, amelyet meg sem közelít a karácsonyi kaland.


Harold és Kumar már jó ideje nem beszéltek egymással. Ugyanis míg Harold sikeres, házas üzletember lett, és még a tudatmódosító szerekről is leállt, addig Kumar elbukta az orvosit a drogteszten, és még mindig ugyanabban a kecóban dekkol és tép naphosszat, egyedül. Egyik nap titokzatos csomagot kap, amit Haroldnak címeztek. Meg is látogatja vele régi cimboráját, akivel aztán sikeresen felgyújtják az após (Danny Trejo) saját keze által termesztett három és fél méteres karácsonyfáját. Nincs mit tenni, amire az öreg visszaér az éjféli miséről, szerezni kell egy újat, persze ez nem olyan könnyű feladat. Hőseinket ismerve meg aztán pláne nem az.



Félreértés ne essék, nem tudnám azért a sárga földig lehúzni a filmet, mert valahol ez egy szórakoztató másfél óra is tud lenni, ha sikerül kellőképpen kikapcsolni az agyad. Akadnak hellyel-közzel jobb poénok is, de a legtöbb esetben azt vesszük észre, hogy erre a harmadik részre már jócskán lebutult a "tipikus füves mozi" szintjéig. Mintha még az a bizonyos kémia is hiányzott volna Kal Penn és John Cho karaktere között. Vagy csak a harmatgyenge dialógusok tehetnek róla? De persze nincs Kalandférgek Neil Patrick Harris nélkül sem, akitől még mindig cool, hogy ilyeneket bevállal.

A Very Harold & Kumar 3D Christmas kissé izzadtságszagú végeredménnyel vizsgázott, néhol összecsapott, néhol perverzebb a kelleténél, buzgó vallásosok pedig jó messzire kerüljék el, hiszen még Jézus csajait is lenyúlják benne egy kézimunkára. A filmben pedig maga NPH ígérte be a negyedik részt. Hát uhh. Én nagyon remélem, ha lesz is ilyen, Hurwitz és Schlossberg majd jobban összekapják magukat. Ez így most egy kegyelem 6/10, de úgy, hogy az első rész simán egy nyolcas. Azt pedig még így a végére muszáj megjegyezni, hogyha lett volna alkalmunk moziban látni itthon, akkor az elmúlt idők egyik legszórakoztatóbb 3D-s élményét tudhattuk volna le egyúttal.

2 megjegyzés:

  1. Sajnos nagyon egyet kell értenem, ez már néhol tényleg túl erőltetett és ízléstelen lett, pedig én bírom a totál elszállt, agyament humort, de ez már tényleg inkább "tipikus füves mozi". Azt meg én is sajnálom, hogy nálunk nem jutott el a mozikba, pedig már jó előre lefoglaltam egy egy helyet gondolatban, mert 3D-ben iszonyat durva élmény lehetett volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony bizony. Pedig az első részen anno mennyit szórakoztam. A második annyira már nem jött be, de ennél még az is jobb volt.

      De azért NPH showja nem volt semmi :)

      Törlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet