2012. március 22.

Csempészek (Contraband)

| | Leave a Comment
Visszavonulás utáni utolsó melóból sosem elég, nyilván hasonlóképp gondolhatják azok is, akik például testcserés film készítésére szánják rá magukat mostanság. Hiszen eredeti ötlet minek, ha egy egykor jól bevált sablontémát újra fel tudunk turbózni, mi? Mindezt tetézi, hogy a Contraband egy izlandi remake, a rendező Baltasar Kormákur pedig annak idején az eredetiben főszereplőként volt jelen. Ezzel lehet, hogy nincs is gond, hiszen Amerikának is meg kell ismerni ezt a sztorit, úgyis annyira eredeti és utánozhatatlan - most lehet nevetni.


Az egykori csempész, mára boldog, idilli családi életet élő Chris Farraday (Mark Wahlberg) feleségének öccse bajban van, tartozik a nagy arc Giovanni Ribsinek egy balul elsült csempészet miatt. Ha a srác nem fizeti ki a lóvét határos időn belül, nem csak ő, de Chris és annak családja is rá fog fázni. Itt jön az a rész, hogy Marky Mark elvállal egy rizikós melót a nemes cél érdekében.

Az a nagy szerencsénk, hogy a film nem végzi teljes egészében a levesben, mert akadnak tényleg jól kidolgozott jelenetek, bármiféle mellébeszélések nélkül. Unalmasnak sem mondanám, mert többnyire - hangsúlyozom: többnyire - tényleg teljesen jó tempóban haladnak a dolgok. Sőt, még a főszereplőnek is képesek vagyunk drukkolni, főleg, hogy amíg ő a piszkos munkát végzi, addig kedves asszonykájának és két csemetéjének nincs éppen nyugalma. Ebből adódóan még a film rossz fiúja, Giovanni Ribsi is pont olyan ellenszenves, mint amilyennek lennie kell. Valahol ironikus, hogy míg a hasonló cselekményű Tolvajtempóban az ő seggét kellett megmenteni testvérének, itt már a másik oldalon állhat. Ben Foster rezzenéstelen arcából pedig néhol mintha Ryan Gosling köszönne vissza, vagy ez csak nekem tűnt fel?

Ami ráfért volna a Contraband-re, az még egy utolsó kis finomítás itt meg ott, egy bizonyos szál egyetlen tollvonással való kihúzása, és akkor talán egy kellemes akciófilm emlékeként rögzült volna bennünk. Így viszont néhol megették a klisék, de tök simán lecsúszik, viszont a majdani újranézés, hát nem is tudom. 6/10.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet