2012. március 17.

Muppets

| | Leave a Comment
A Muppets azon kevés feldolgozások egyike, amit tényleg érdemes volt előhúzni a kalapból, hogy napjainkban egy igen is hatásos hangulatbombaként funkcionáljon. A régi rajongókra minden bizonnyal nosztalgikus módon fog hatni, miközben az újoncok egy kellemes meglepetésként könyvelik majd el. Egy ilyen utalás amúgy a filmben is van, hogy a Muppetsre már senki sem emlékszik. Na majd most fog.

És az egyik ember, aki erről nagy részt tehet, az Jason "Marshall" Segel. Nem csak színészként, énekesként, de íróként is nagyszerűen odatette magát. Man or Muppet. Az Oscar pedig teljesen megérdemelt volt.


Walter (aki egy báb), a világ legnagyobb Muppets rajongója amikor megtudja, hogy az olajmágnás Tex Richman leakarja rombolni az egykori Muppet Színházat, gondol egyet, és összeszedi a mára már szétszéledt báb-csapatot, hogy egy show keretein belül annyi pénzt gyűjtsenek össze, amennyivel megtudják menteni az épületet. Lassacskán összeáll a csapat, miközben Walter testvérének, Garynek (aki egy ember!) meg kell mentenie a kapcsolatát, hiszen az egész kiruccanás egy évforduló megünneplésének indult, ahova Waltert is elcipelték magukkal.

Ha elrettennél attól, hogy ez lényegében egy musical, nyugi, egyáltalán nem vitték túlzásba a betétdalokat. Amik vannak, azok viszont profi szinten kidolgozott szerzemények, valami eszméletlen koreográfiával dúsítva. Ennek tükrében én, aki amúgy nem vagyok egy nagy musical rajongó, még bizony elnéztem/hallgattam volna néhány ilyen betétdalt, annyira jók voltak. Külön színfolt volt például Chris Cooper rap-szövege. Ő ugye a film negatív figuráját hozza, a tőle megszokott módon. És itt ki is térnék a további mellékszereplőkre, mert a Muppets hemzseg a cameóktól: Jack Black, Zach Galifianakis, Neil Patrick Harris, Whoopi Goldberg, Ken Jeong, Judd Hirsch.

Mindez elég volt ahhoz, hogy a messziről kitalálható, ezerszer lerágott, kötelező tanulságokkal tarkított befejezés se legyen egy hangyányit sem zavaró, hiszen maga a tálalás és az addig látott komédia-bomba egész egyszerűen egy kiváló egyvelegként volt képes működni.

Felesleges minden további szó, akár képben voltál eddig Muppet-ügyben, akár nem, ezt látnod kell: Kár, hogy nálunk soha nem volt olyan mértékig kult, mint odakint. Ettől a filmtől viszont garantált a jókedv. 8/10. Azért kár, hogy a két öregúr nem kapott nagyobb teret, mert arra határozottan emlékszem, hogy nekik hatalmas dumák jártak mindig.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet