2012. március 12.

The Sitter

| | Leave a Comment
Baj van, mert én személy szerint eléggé vártam ezt a filmet, mégis csak Jonah Hill, de úgy tűnik, a Sitter végeredményében olyan komédiaként vizsgázott, amelyek miatt sokan nem bírják a srácot. Lehetett volna egy igazán jó David Gordon Green film, csak épp nem lett annyira szaftos, és most nem csak az altesti poénok hiányára gondolok, amit személy szerint én sokszor amúgy is túlzásnak vélek.

Nem, még az unrated verzió sem lett annyira pikáns, bár az igazat megvallva fogalmam sincs, mit szelektáltak ki a vágott változat érdekében. Nem nevezném kifejezetten unalmasnak, mert a játékidő alig több, mint nyolcvan perc, és általában mindig történik valami, egyszerűen csak összeszedetlen, és nem a jó értelemben vett röhejes párbeszédekkel pakolták tele.

Noah (Jonah Hill) bevállal egy estét bébiszitterként az anyja helyett, hogy az elmehessen randevúra. A három csemete, akire vigyáznia kell, nos, az egyikük gyógyszereken él, a másik piromániás, míg a harmadik, a lány pedig úgy viselkedik, mint egy tini ribanc. Noah aztán kap egy telefont alkalmi barátnőjétől, hogy ő épp egy buliban van, nincs-e kedve elugrani, de útközben szerezzen már Karl-tól (Sam Rockwell) egy kis cuccot. Innentől kezdve, ahogy azt kitalálhattátok, egyik zűrből csappannak át a másikba, sőt, még a drogdílerrel is sikerül összetűzésbe kerülniük.

A negatívumokhoz az is hozzátartozik továbbá, hogy alig van kedvelhető karakter a filmben. Főleg Hill "csaja" idegesített nagyon, valamint Sam Rockwell is egy elég szőrszálhasogató figurát hozott. Természetesen a végén nem ússzuk meg valami tanulság-féleség nélkül, az a néhány jobb jelenet meg el is tűnik addigra a süllyesztőben.

Szomorú ezt így leírni, de 3/10 a max, amit adni tudok, teljesen felejthető film. Még a Your Highness is jobb volt ennél, ugye az is Gordon Green. Remélem legközelebb jobban összekapja magát. Jonah Hill pedig lehet, hogy kicsit már kinőtte ezt a karaktert, legalábbis a Moneyballban igazán jól állt neki a komolyabb szerep, lehet, hogy abba az irányba kéne fordulnia inkább. A magyar cím pedig A bébisintér, amit a poszt elején direkt nem írtam le - könyörgöm, ki talál ki ilyeneket?

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet