2012. június 15.

Piranha 3DD

| | 6 comments
Íme egy tökéletes iskolapélda arra, hogyan ne készíts folytatást! Noha minden esély megvolt arra, hogy a Piranha 3DD az első rész önmagát kifigurázó, groteszk, mégis szórakoztató színvonalán teljesítsen, sőt, akár még túl is szárnyalja azt, de a végeredmény egy finoman szólva is izzadságszagú, összetákolt második felvonásként könyvelhető el. Pénz, pénz, pénz, ugye? Hát persze.


Hiába minden ígéret, hiába a dupla-D a címben, nem dupláztak meg semmit, sőt, sokkal inkább a felezés a találó kifejezés, és egy elég nagy hiányérzet, miközben pereg a stáblista. A tényleges trancsírra például bő 50 percet kell várni, és ami utána jön, még az sem annyira lehet kielégítő a trash-horror rajongók számára, mint amit az első részben átélhettek. A várva várt finálé villámgyors lezavarása a film egyik legrosszabb húzása volt. Na nem úgy, mint a mellékszereplők. Az első részben felbukkant Christopher Lloyd szintén látható, az azóta víziszonytól szenvedő Ving Rhames is visszatér, na meg persze a vizi-party exklúzív sztárvendége, a saját magát minden szempontból parozidáló (ének-, illetve színészi karrier, piával a kézben) David Hasselhoff. Ő viszont a film legnagyobb dobása, talán az év cameó-szereplését is neki köszönhetjük ezáltal. Egyszerűen cool volt. Pont.

A film szintén a jól bevált sémára épül, egy évvel az első részben történt cselekmények után, a helyszín viszont egy másik strand a nyitóbulija. További rossz hír, hogy az ötletes halálnemeknek akár búcsút is inthetünk, egy-két laposabb humorral megszórt szkeccsel azért megdobnak minket, de sajnos minden egyéb csupán rossz szájízt hagy maga után. Ilyen például a nemiszervekben ficánkoló piranha-palánta. És tudtátok, hogy ezek a húsevők még stéget is zúznak?

A stáblista közben azért a bakiparádéból nem lesz hiány, valamint "Hasselhoff, the Fish Hunter", mindezekből simán lejön, mennyire nem vette senki komolyan az egészet. Mindent összevetve, még kikapcsolt aggyal sem működőképes a Piranha 3DD. A pontszám 4/10, ebből egy mindenképp Hasselhoff miatt.

6 megjegyzés:

  1. és hasselhoff mellényén a felirat: "hoff-watch" :D ezen szakadtam :D

    VálaszTörlés
  2. A hiányérzet nálam is megvolt - főleg ami a trancsírt illeti -, de én azért szinte végig szakadtam ezen a 70 percen, szóval a humor részéről nálam jobban teljesített az első résznél, úgyhogy itt 6/10 kijár neki. Hasselhoff meg 10/10, ha volna az Oscaron Fish Hunter kategória, szerintem nem lenne kérdés, hogy ki kapná a szobrot :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De egy Legjobb Cameo-díjat is simán zsebelne :D Mostanában elég gyakran parodizálja önmagát ilyen mellékszerepekben, de eddig ez visz mindent.

      Törlés
    2. Persze, mert mióta alkesz lett és mindenféle balhéja volt, tönkrement a karrierje, és már csak ilyen munkákat kap. De persze ebben is zseniális :D
      Ajánlom figyelmedbe a 2010-es roastját, amennyiben még nem láttad, szerintem fergeteges :D Már a trailere is halálos:
      http://www.youtube.com/watch?v=W2w8dpOKrjM
      De ez se semmi:
      http://www.youtube.com/watch?v=XA3Pko-E-no

      Törlés
    3. Nem semmi :D Bár amikor a másodikban nekiállt hamburgert enni, az egy icipicit szánalmas volt, tudod miért :D

      Törlés
  3. Tényleg elég összecsapott cucc volt de jól működött. 7/10. És igen, HASSELHOFF!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet