2012. július 22.

Silent House

| | Leave a Comment
A Silent House legnagyobb erényének tűnt, vagy nevezzük inkább marketingfogásnak, hogy mindenféle vágás nélkül, mindössze egyetlen snittel vették fel az egészet. Na persze volt egy teljesen sötét jelenet a filmben, akkor azért nem kétlem, hogy csaltak kicsit. De annyi baj legyen, az addigi egy óra - és utána 20 perc - tényleg vágás nélkül ment le, ez biztos. Nem tudom, hányszor kellett újra venni, de nem lehetett valami kellemes élmény végig azon izgulni, hogy valaki el ne bakizza.


Kíváncsi voltam erre a megoldásra, és végül arra jutottam, hogy azok a vágások bizony kellenek. Legalábbis a Silent House esetében mindenképp jót tett volna az összképnek, mivel így real time időben játszódik a film, a cselekmény maga pedig lehetett volna ennél sokkal mozgalmasabb. Ha másért nem, a játékidő első feléért nem árt bedobni egy adag kávét vagy valami koffeint a szervezetbe.

Sarah és apja, valamint annak testvére éppen tóparti házuk eladása érdekében próbálnak ezt-azt finomítgatni a kérón, valamint pakolják össze a holmikat. Időközben Sarah nagybátyjának el kell ugrania villanyszerelőért, mivel áram az nincs. Valaki, vagy valakik azonban vannak még a házban, és nem éppen békések a szándékaik.

A Silent House eredetileg egy uruguayi horror, erre csapott le most Amerika, nyilván bejött nekik a vágásmentes ötlet, és azt hitték, hogy ők majd tudnak némi energiát pumpálni a filmbe. Vagy csak, hogy nekik is legyen egy ilyen stílusú mozijuk? A lényeg, hogy bár az eredetit nem láttam, de ezek után már nem is mozgat különösebben a téma.

Volt néhány jobb momentuma, néha a csend simán csak unalmas, máskor pedig hangulatfokozásként kiválóan funkcionál, azonban egy olyannyira végtelenül elcsépelt és szánalmas csattanóval lepik meg a nagyérdeműt, hogy az a maradék kis hitünk és egy az egyben eltűnik a süllyesztőben. Szerencsére a játékidő hosszával nem szalad el a ló, de még így sem sikerült tisztességesen kitölteni. Elizabeth Olsen előtt pedig nem tudom, milyen jövő áll, de itt nem győzött meg azzal, amit mutatott a színészi teljesítményéből, már ha nevezhetjük egyáltalán annak. Ilyen egy horrornak becézett, minősíthetetlen thriller. 2/10.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet