2012. október 1.

The Possession

| | 1 comment
A The Possession konkrétan nem más, mint egy tucat-thriller. Még azt sem lehetne mondani, hogy volt benn lehetőség, mert abszolút nem kreatív, a már ezerszer kitaposott úton halad végig a cselekmény, mígnem végül eljut az elcsépelt ördögűzős fináléhoz.


Vicces, hogy igaz történetként próbálták eladni, és bár ez részben nem alaptalan, mivel annak idején Amerikában tényleg keringett egy legenda egy dobozról, amelynek tulajdonosai gonosz szellemek jelenlétét érezték, de ennyiben ki is merül a film igazságtartalma. Ebből kiindulva készült el a The Possession, de nem szabad bedőlni mindennek.

A sztori kissé sekélyes, kislány kap egy dobozt, majd miután kinyitja, viselkedése egyre furcsább lesz, a rabjává válik, természete is egyre agresszívabb lesz, miközben apuka próbál rájönni, hogy miért viselkedik olyan furcsán csemetéje. Az neki is leesik hamar, hogy nem sima serdülési problémákkal áll szemben. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy olyan kliséktől sem kíméltek meg minket, hogy a szülők már elváltak, az anyának már új pasija van, az apának pedig még egy költözéssel járó álláslehetőséget is felajánlanak, csak, hogy teljes legyen a kép, vagyis ne ússzuk meg a tipikus családi drámával megszórt jelenetek nélkül sem.

De van pár jó hírem is, mégpedig azzal kezdeném a sort, hogy a színészek többnyire korrektül játszanak, bár Kyra Sedgwick még mindig az a bizonyos "kanál vízben"-eset, de a kiscsajt alakító Natasha Calis-szal például semmi baj nem volt, ahogyan Jeffrey Dean Morgan számára egy ilyen szerep szinte rutin-számba megy. Ezen kívül a játékidőt egyáltalán nem nyújtották el, alig haladják csak meg pár perccel a másfél órát, ezt sikerült tisztességesen kitölteni, miközben a trükkök is többnyire ügyesek. De például gondoltátok volna, hogy az a rengeteg lepke abban a szobában mind valódi volt? Ugye, hogy nem.

Végszónak még annyit, hogy akinek nincsenek nagy elvárásai egy horror, pontosítok, egy thriller esetében, annak még talán tetszeni is fog. Meglepődni nagyon nem fogtok többnyire semmin, valójában ajánlani sem tudom, mert tényleg minden mozzanat szinte előre kitalálható. Közepes iparosmunka, de tényleg semmi több. 5/10.


1 megjegyzés:

  1. Szerintem még a közepes szintet se éri el, én legalábbis nagyon untam, a vége meg egyenesen kínos volt. Bár én minden ördögűzős filmben iszonyú kínosnak találom magát az ördögűzést, nekem mindig Exöszájszbúk Ferike ugrik be róla :D

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet