2013. március 1.

This is 40

| | Leave a Comment
Nem titkoltan nagy Apatow-rajongó vagyok. Nem maximálisan, de vevő vagyok a fickó humorára. Ha producerként néha mellé is nyúl, de rendezései azért korrekten szerepelnek, főleg a 40 years old virgin, illetve a Knocked-Up. Ahogy azt már az utóbbiban is megtudhattuk, az akkor még mellékszereplőként felbukkanó Pete és Debbie élete nem fenékig tejfel, Apatow pedig ezúttal főszerepbe helyezte a negyvenes éveinél járó házaspárt, fókuszban pedig a kapuzárási pánik, a családi gondok, meg minden, ami egy kétgyermekes pár negyedik X-énél előfordul.



Apatow nyíltan, saját élményeiből is merített jócskán, ami pedig még érdekességként is szolgálhat, hogy ugye a Debbie-t megformáló Leslie Mann a való életben a rendező felesége, sőt, a két csemetét megformáló lányok pedig nem mások, mint Apatow lányai. Összegezve tehát, Apatow saját maga helyett Paul Rudd-ot szerződtette le. Ennek végterméke egy meglehetősen vegyes élmény, ugyanis verbális téren még mindig rengeteg jóságot kapnak azok, akik vevők az ilyesfajta humorra.

Aki egy idilli családi filmre számít, az valami olyasmi képet vág egy idő után, mintha a Pápa betévedne egy Dimmu Borgir koncertre. Szóval aláírom, hogy a korral járó problémázások, és az ebből fakadó családi gondok igen is ilyen filmért kiáltanak, ahol a gyerekeket simán leribancozzák a szülők, mert azok megzavarták az orális légyottot, ahonnan nem hiányozhat, hogy a férj este az ágyban mekkorákat durrogtat, és még sorolhatnám, ugyanis a hosszas trónolás, a besütizés, általános iskolás kisgyerek bőgésig való leoltása, csak emelik azt a faktort, amely kiemeli a filmet az átlagból, és, hogy valaha valamelyik kereskedelmi csatorna főműsoridőre tűzze a sok limonádés, szirupos mozi közé.

Persze a már említett limonádé itt sem marad el: Apatow nem törekedett egyediségre, a sztori teljesen kiszámíthatóan halad előre, a végén a nagy megváltással, amit tényleg csak a már említett pajzán és trágár dolgok képesek kihúzni az átlagból. Na meg a mellékszereplők, hiszen John Lithgow, Albet Brooks, Jason Segel, de még a saját magukat alakító Graham Parker és Billie Joe Armstrong is felbukkan, na meg Megan Fox még viccelődik is néha, persze ettől még borzasztó színésznő.

És végül...

Apatow tehát megmutatta, milyen az élet valójában 40 tájékán, lehúzta a leplet, de mindezt több, mint két órában mesélte el, na különösebb kreativitás híján vitte véghez mindezt. Nem volt elfecsérelt idő, mert egyszer kiválóan szórakoztam, de ennél azért többet vártam valamivel. 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet