2013. április 23.

21 and Over

| | Leave a Comment
"Csak egy sör" - hangzik el a filmben. Három barát, 21. születésnap, azonban az éjszaka ijesztő méreteket ölt, ami baj, elvégre az ünnepeltnek másnap nagyon fontos felvételi interjúja lesz, ahol konzervatív, vasfegyelmű apjára nem szabad szégyent hoznia.



Nem meglepő, ha a Hangover írói újfent próbálták meglovagolni azt a hullámot, amellyel nagy sikereket értek el néhány évvel ezelőtt. A recept annyiban változott, hogy ezúttal nyomon követhetjük az ominózus éjszaka minden pillanatát. De természetesen most is azzal a szereplővel van a legnagyobb gikszer, akinek következő nap fontos jelenése van. Nem, nem tűnik el, vagyis néha igen, de inkább csak önkívületi állapotban próbálják barátai hazajuttatni, miközben egyik zűrből keverednek a másikba.

Nem maradhatnak el továbbá olyan kötelező momentumok sem, mint a "már nem vagyunk olyan jó barátok, mint régen", ez a végén némi vitát is eredményez, de a nagy kibékülésre nem kell sokat várni. Hogy röviden összegezzem, ezt a filmet már láttuk, elvégre olyan mozikból építkezik, mint a Hangover, a Superbad, amelyhez társul némi Amerikai Pite humor is. Ha szereted ezeket a filmeket, és nem zavar, hogy mindent előre ki fogsz majd találni, akkor nyilván jól fogsz szórakozni.

Mert hiába minden kliséje és hibája, én összességében nem panaszkodok: messze van attól, hogy a közelmúlt tinivígjátéka legyen, de másfél órára simán lekötött. Tisztában vagyok vele, rengeteg sebből vérzik, de már eléggé ki voltam éhezve valami mosolyogtató komédiára, így nem tudok rá túlságosan haragudni. A főszereplők is tipikus, tinivígjátékba illő karakterek: a nagy dumás, a szülei által elnyomott, illetve a már felnőtt fejjel gondolkodó.

És végül...

Ha a vígjátékok aranykorát élnénk, egy közepes pontszámnál biztosan nem kúszna feljebb, de mostanság annyi szánalmas próbálkozás van, hogy a 21 and Over nálam most becsúszott a szórakoztató-kategóriába. Simán szembe lehet jönni ezzel a véleménnyel, mondjuk vígjátékokról hülyeség vitázni, hiszen a humorérzék tényleg nagyon szubjektív dolog. 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet