2013. május 23.

Bullet to the Head

| | Leave a Comment
Stallone 2006-os vérfrissítése óta láthattunk már egy korrekt Rocky, illetve Rambo filmet, két ütős old school Expendablest, miközben átjárt minden egyes porcikánkon a kicseszett nosztalgia. De úgy tűnik, a Bullet to the Head megtöri ezt a sémát, hiszen Sly most ugyanolyan gagyi akciófilmre írt alá, mint annak idején, amikor karrierje mélyponton volt.



Lényegében a Bullet egy B-kategóriás film, közel sem meglepő fordulatokkal és abszolút nem agysebészeti történettel. Ha így állsz neki, még szórakoztató is lehet, azonban a fent említett filmek után ez baromira nagy esés, ha azt nézzük, mennyire, de mennyire örültünk Sly nagy visszatérésének, a tesztoszteron-szagú őrületnek. Jogos lehet a következtetés, hogy az EX sem egy túlbonyolított mozi, mégis imádtuk, de ott azért mégis más helyzet áll fenn. Ha eltekintünk attól, hogy ott azért régi cimboráink köszöntek vissza, jelen filmünk esetében sajnos le kell vonnunk a következtetést, hogy még csak nem is lehetne túlságosan izgalmasnak nevezni. Bár a másfél óra úgy, ahogy elszáll, de ne várjunk nagy dolgokat.

Egy profi, öreg róka bérgyilkos és egy zöldfülű nyomozó kénytelen társulni, hogy felgöngyölítsenek egy gyilkosságot, miközben egyre nagyobb összeesküvésekre bukkannak. Valljuk be, ha egy kreatív rendezőre bízzák a munkát, még jól is elsülhetett volna a maga butuska módján, hiába ezerszer lerágott csont. Walter Hill azért annak idején hozott már el nekünk egy 48 órát, de ne felejtsük el, hogy ott azért Eddie Murphy-n is nagyon sok múlt, na meg az akkori buddy cop őrület idejében az a film tényleg betalált. Úgyhogy hiába, Hill is kiöregedett már. A Bullet ugyanis oly mértékig összecsapott, mint egy lusta gyerek matekleckéje, miközben olyan B-arcok bukkannak fel, mint Christian Slater vagy Jason Momoa (utóbbi amúgy tényleg meggyőző volt, de Slater, te úristen, fejbe lőnéd azonnal).

Sly vagy nagyon szép gázsit kapott, vagy az öregedés hatása, hogy ezt a filmet valamiképp jónak látta - nem tudni. Lehet, csak akciófilmjeinek sorát próbálta gyarapítani, mindenesetre kedvenc vietnámi veteránunk ezúttal inkább csak húzónév. Ne tévesszen meg senkit, aki még az EX-lázban ég: ez a film olyan, amit ahogy megnézel, már el is felejtetted, hogy láttad, annyira semmilyen próbálkozás. 4/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet