2013. augusztus 8.

The Company You Keep

| | Leave a Comment
Robert Redford nem egy rossz rendező, de még van mit tanulnia, igen, még ennyi idősen is. Új filmjét, amely történetesen egy politikai thriller, inkább a színészek tartják életben, mintsem a rendezés, vagy akár a forgatókönyv. De ilyen színészekkel nem is nehéz mozgásban tartani egy mozit.




Mert van itt kérem Redford mellett Shia LaBeouf, Nick Nolte, Stalney Tucci, Chris Cooper, Susan Sarandon, Richard Jenkins, Brendan Gleeson, Terrence Howard, Anna Kendrick, Sam Elliot. Sorban bukkannak fel az ismerősnél ismerősebb arcok, miközben Redford menekül. De most túl előre szaladtam.

A Weather Underground elnevezésű aktivisták annak idején több merényletet is hajtottak végre Amerikában. Mostanra már idős családapák, családanyák, mígnem egyiküket (Sarandon) el nem fogja az FBI. Az ügyben az újságíró LaBeouf kezd el nyomozni, aki hamar rájön, hogy Redford karaktere is egy az aktivisták közül, aki így aztán kénytelen menekülőre fogni a dolgot.


Ugyan a sztori így elolvasva nem egy nagy lére eresztett dolog, de akadnak azért izgalmasabb momentumai, főleg a hajsza-részek, amiket remekül megkomponált Redford. Azonban sikerült sok mindenen megcsúsznia, sok a félrebeszélés, az időhúzás, melyekből kifolyólag könnyen megállapíthatjuk, hogy a filmnek abszolút nem lett volna muszáj két órásnak lennie. Olykor elmerülsz a filmben, de vigyázat, mert könnyen ki is zökkensz belőle hamarosan.

Azt viszont aláírom, hogy minden egyes színész, akiket feljebb felsoroltam, kiváló munkát végeztek, nagy respct Redfordnak, hogy ennyi arcot hozott össze egy kalap alá. De sajnos a The Company You Keep még így sem egy olyan thriller, amire számítanál, hanem kicsit gyengébb. 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet