2013. augusztus 5.

Wolverine

| | Leave a Comment
Ha én rendeznék egy Wolverine filmet...



...akkor biztosan nem ilyet hoznék össze, mint amilyet James Mangoldnak sikerült, illetve pont, hogy nem sikerült. Logan ugyanis egy sokkal tökösebb mozit érdemelne, hiába populáris karakter a képregény univerzumban, én bizony egy szaftos, tökös, R-kategóriás vérengzést hoznék össze, ha rajtam állna, amiben az awesome akciók és egy kicsit komplikáltabb sztori mellett legalább ugyanannyi hely jutna mindenféle érdekességnek Rozsomákkal kapcsolatban. Ha már egyszer úgy álltak neki, hogy nem kell folytatásként kezelni az előző Wolverine-mozival, akkor tessék, tiszta lap, erre nem éltek vele; illetve nem úgy, ahogy Rozsinak kijárna.

A remeteként tengődő Logant egy japán nő keresi meg, akit megbízója küldött a nyakába: annak idején ugyanis Nagasakiban Logan megmentette egy katona életét, akinek most viszont csak napjai vannak hátra, szeretné megköszönni, amit annak idején tett, illetve egy ajánlatot tenni neki. Mire hősünk észbe kap, máris az időközben elhunyt öregúr unokájának testőrévé avanzsálódik, akit a jakuza el akar kapni.


Lényeg a lényeg: hiába van itt nekünk a még nagyobb izomzatot felszedett Hugh Jackman, aki bár lubickol a szerepében, ez még mind kevés, ugyanis Mangold úr nem törődött azzal, hogy sokszor milyen fizikai képtelenségekkel sikerült telepakolnia a filmet - és hiába mondja azt bárki, hogy ez egy képregényfilm, ahol bármi megtörténhet, könyörgöm, azért a vonat tetején lejátszódó fight még egy A-Team, vagy egy Halálos Iramban-filmben is sok lenne, pedig ott azért volt ereszd el a hajam.

És nem is ez a legnagyobb gyengepontja Wolverine újdonsült kalandjának: lényegében akármelyik örökéletű szuperhőst is bevethették volna, ugyanis nem nagyon érezzük, hogy egy Wolverine-filmet nézünk, kivéve akkor, amikor kiereszti karmait és azzal küzd. Nem, nem elég az önmarcangolás, a mogorvaság, a remete életmód. És ez nagy hiba.

Ha nagyon kekeckedni akarnék, akkor azt mondanám - vagyis már kekeckedek is -, hogy a szinkron sem emelte magasba az élményt. Valahogy nem tudom megszokni Sinkovits-Vitay András hangját Jackmannél. Lehet, hogy csak túl sokszor láttam a The Prestige-t (aminek amúgy bravúrosan jól sikerült a magyar szinkronja), ahol Szabó Sipost hallhattuk Hugh esetében. Tudom, Szabó Sipos visszavonult, és ez csak Clooney esetében a legfeltűnőbb, de valahogy ott éreztem azt, hogy megvan Jackman igazi magyar hangja.

Szóval, összességében a Wolverine egy egypatronos próbálkozás, de ha lehet hinni a pletykáknak, lézerlemezen kapunk egy vágatlan, véres változatot is, amit talán - TALÁN - majd be is próbálok, ha lesz rá alkalmam. Borzasztóan elpazarolták a lehetőségeket, pedig ha van szuperhős, akiből sokat ki lehetne hozni, akkor nesztek, itt van Logan, itt hever pamlagon, de szegényhez akárhányszor hozzányúl Hollywood, valami ilyesmi születik belőle, mint például ez a film, vagy a legutóbbi, újfent nem éppen nagyszerű próbálkozás. 5/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet